PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18835/mesto_presov_spojilo_sily_s_presovskym_dobrovolnickym_centrom.html

Mesto Prešov spojilo sily s Prešovským dobrovoľníckym centrom

Mestský úrad v Prešove počas mimoriadnej situácie v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 intenzívne spolupracuje s Prešovským dobrovoľníckym centrom. Spoločnými silami tak pomáhame tým najzraniteľnejším.

Cieľom mesta Prešov je posilniť dobrovoľníctvo v Prešove počas mimoriadnej situácie a poskytnúť ochranné pomôcky a pomoc občanom, ktorí to najviac potrebujú.

„Mesto Prešov spolupracuje s Prešovským dobrovoľníckym centrom, ktoré má bohaté skúsenosti a veríme, že prostredníctvom dobrovoľníkov môžeme pomôcť občanom nielen v tomto neľahkom období, ale aj do budúcna, " uviedla Mária Humeníková, vedúca Odboru služieb pre občanov MsÚ v Prešove.

Jednotliví dobrovoľníci, ktorí majú záujem pomôcť, sa môžu zaregistrovať na webovej stránke: https://www.dobrovolnictvopo.sk/registracia-dobrovolnika

Od vyhlásenia mimoriadnej situácie dobrovoľníci rozniesli rúška pre viac ako 3000 seniorov a mnohí z nich seniorom radi pomohli aj so zabezpečením nákupu potravín a liekov.

„Je dôležité, aby ľudia, ktorí pracujú ako dobrovoľníci, pomohli odkázaným občanom a zároveň, aby tí, ktorí pomoc prijmú, vedeli, že dobrovoľník je zaregistrovaná a zmluvne overená osoba, ktorá im poskytuje bezplatnú pomoc, " dodala Juliana Hajduková, predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra.

Ďakujeme Prešovskému dobrovoľníckemu centru aj všetkým ľuďom, ktorí ako dobrovoľníci nezištne pomáhajú tým najzraniteľnejším z nás.

Mesto Prešov týmto vyslovuje úprimné poďakovanie aj Prešovskému samosprávnemu kraju, ktorý venoval 1000 kusov látkových rúšok pre dobrovoľníkov, seniorov, zdravotne postihnutých ľudí a všetkých, ktorí ich v tomto období potrebujú.

 
29.4.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | COVID-19 | čítané: 1195 krát