Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Rekonštrukcia Jarkovej ulice si vyžiada viaceré dopravné obmedzenia

V Prešove sa v pondelok 4. mája 2020 začína komplexná rekonštrukcia Jarkovej ulice, ktorá je súčasťou historického centra mesta. Stavebné práce si vyžiadajú dočasné dopravné obmedzenia, vrátane zákazu parkovania.

Dlho očakávaná rekonštrukcia Jarkovej ulice sa začína už o niekoľko dní. Mesto Prešov v tejto súvislosti prosí všetkých vodičov a chodcov o trpezlivosť a dodržiavanie dočasného dopravného značenia.

V prvej fáze sa bude realizovať obnova západnej strany ulice, pričom prejazd vozidiel bude zabezpečený po východnej časti. Vytvorený bude aj koridor pre chodcov. Nakoľko ide o komplexnú rekonštrukciu, vrátane výmeny rozvodov vody a hlavného kanalizačného potrubia pod vozovkou, Prešovčania si budú musieť zvyknúť na dopravné obmedzenia.

DOČASNÉ DOPRAVNÉ ZNAČENIE
Rekonštrukcia bude prebiehať bez vylúčenia dopravy, avšak vjazd na Jarkovú ulicu bude povolený len v nevyhnutnej miere pre dopravnú obsluhu a rezidentov. Rekonštrukciou sa jestvujúci jednosmerný režim dopravy nemení, avšak vozidlá budú premávať vždy po jednej polovici ulice.

Na všetkých vjazdoch na Jarkovú ulicu budú osadené dočasné dopravné značky, pričom bude v celom úseku platiť zákaz státia a zákaz zastavenia. Maximálna povolená rýchlosť vozidiel počas rekonštrukcie bude 30 km/h.

ZÁKAZ PARKOVANIA
Zároveň žiadame vodičov, vrátane rezidentov, aby počas predĺženého víkendu od 1. mája 2020 do 3. mája 2020 preparkovali všetky svoje vozidlá mimo Jarkovej ulice. Súčinnosť poskytne aj mestská polícia, ktorá zabezpečí potrebné opatrenia, aby stavebná firma mohla prebrať stavenisko a začať s frézovaním vozovky.

Počas samotnej rekonštrukcie budú parkovacie miesta po celej dĺžke Jarkovej ulice zrušené. Vodiči budú môcť využiť existujúce parkovacie miesta na okolitých uliciach a priľahlé parkovisko oproti Mestskému úradu na Jarkovej č. 24.

ÚSEKY A FÁZY REKONŠTRUKCIE
Stavba sa bude realizovať v troch pracovných úsekoch. I. pracovný úsek bude mať dve fázy. V prvej z nich sa bude realizovať západná strana Jarkovej ulice, a to od križovatky s ulicou Weberovou až po vjazd k Penziónu Hradby (725 m). V druhej fáze sa bude realizovať východná strana v tom istom úseku.

V II. pracovnom úseku príde na rad časť od vjazdu k Penziónu Hradby až po križovatku s ulicou Hlavná (55 m).

Časť Jarkovej ulice od križovatky s Weberovou ulicou po Hotel Beliér (112 m) bude zrekonštruovaná ako posledná, v rámci III. pracovného úseku taktiež v dvoch fázach, až po tom, čo budú ukončené obmedzenia dopravy týkajúce sa výstavby OC Forum.

Na začiatku realizácie II. pracovného úseku rekonštrukcie bude Jarková ulica úplne uzavretá, a to v časti od vjazdu k Penziónu Hradby po výjazd na Hlavnú ulicu. Túto časť nie je možné realizovať pri čiastočnej uzávierke, a to pre zúžený rozmer vozovky (cca 4,5 m). Doprava bude vedená od križovatky s ul. Baštovou po vjazd k Penziónu Hradby (oproti platenému parkovisku) obojsmerne, aby bol zachovaný prístup k objektom v lokalite. Úplná uzávierka bude trvať približne 6 týždňov.

Súvisiace články
4.5.2020 Obnova Jarkovej sa začína, zhotoviteľ už prebral stavenisko 17.4.2020 V Prešove sa začína rekonštrukcia Jarkovej ulice
Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK