Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vystúpenie pod oknami prešovských bytoviek

Huslista Filip Jančík si pre Prešovčanov pripravil prekvapenie. Zahrá priamo pod ich oknami.

Vystúpenie

Vystúpenie Filipa Jančíka v rámci projektu Pod Oknom sa uskutoční dňa 28. apríla 2020 približne od 15.00 do 17.30 hod. v troch vybraných lokalitách v Prešove - na ul. Lomnickej (vnútrobloky), Volgogradskej a medzi ulicami Sekčovská a Federátov.

Jeho cieľom je spríjemniť ľuďom popoludnie v čase mimoriadnej situácie a priniesť kultúru priamo pod okná ich bytových domov. Týmto spôsobom huslista Filip Jančík navštívi hneď niekoľko slovenských miest a mestských častí.

Samotné vystúpenie sa uskutoční priamo na streche špeciálneho ozvučeného auta a trvať bude približne 25 minút.

Žiadame občanov, aby sa na miestach vystúpení nezhromažďovali v skupinách a dodržiavali všetky prijaté opatrenia. Vystúpenie si môžu vypočuť priamo z pohodlia domova, zo svojich okien a balkónov.

Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Vystúpenie
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK