Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Výzva na zapojenie sa do Kampane „Nadýchni sa“

DOBRO V ČASE KRÍZY sa cení viac ako inokedy. Ani v tomto čase nekonajme unáhlene. Zvážme, kde a komu venujeme svoj čas, energiu a ďalšie zdroje. Investovanie do toho najcennejšieho – do ochrany životného prostredia a teda aj do svojho zdravia, je jedna z vecí, čo má zmysel.

Preto je tu výzva na zapojenie sa do Kampane „Nadýchni sa“, lebo si zdravý/zdravá. A to je super. Všetci vieme, že najlepšie si oddýchneme v prírode. Je to miesto, kde môžeme zhlboka dýchať a naplno si užívať každý moment za prítomnosti príjemných slnečných lúčov a jemných zvukov vtáčieho štebotania. Spojme príjemné s užitočným. Pri každej prechádzke prírodou si zoberte rúško, rukavice a vrece na odpad. Vyzbierajte, čo tam po nespratníkoch ostalo a čo vládzete zobrať do najbližšieho koša, či kontajnera. Ak nám o svojom dobrom skutku napíšete a pripojíte fotku do udalosti, ktorá je z toho dôvodu založená na našom facebooku pod názvom "DEŇ ZEME 2020 s Prešovským dobrovoľníckym centrom", môžete získať aj zaujímavé vecné ceny. Touto prospešnou aktivitou pomôžete prírode, sebe a môžete tak ísť i našim najmenším príkladom a učiť mladších správnym návykom.

Kampaň sme odštartovali 22. apríla 2020 a ukončíme ju 5. júna na Deň ŽP, kedy vyžrebujeme dobrovoľníkov/dobrovoľníčky, ktoré nám poslali info o dobrých skutkoch do 31. mája 2020.

Už 50 rokov si tak pripomíname, že 22. apríl je venovaný našej planéte. Deň Zeme je medzinárodne motivovaný sviatok, ktorý nám pripomína, že Zem nám poskytuje množstvo cenných darov. Tieto zdroje zneužívame a nedokážeme ich spravovať tak, aby z nich mohli čerpať aj budúce generácie. V duchu myšlienky „Mysli globálne, konaj lokálne“ sa môže zapojiť do ochrany a zveľaďovanie ŽP každý. Veľký aj malý. Pridaj sa aj TY !

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK