PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18818/aktualizacia-prisne_hygienicke_opatrenia_sa_v_presove_vyplacaju-testy_zamestnancov_zariadenia_pre_seniorov_naruc_na_covid-19_su_negativne.html

AKTUALIZÁCIA: Prísne hygienické opatrenia sa v Prešove vyplácajú: Testy zamestnancov Zariadenia pre seniorov Náruč na COVID-19 sú negatívne

Zariadenie pre seniorov Náruč v Prešove má už k dispozícii okrem výsledkov testov na ochorenie COVID-19, ktoré realizovali u zamestnancov, aj kompletné výsledky testov prijímateľov sociálnej služby. Všetky testy boli negatívne, čo znamená, že koronavírus sa do tohto zariadenia nedostal.

V pondelok 20. apríla 2020 bolo vykonané v Zariadení pre seniorov Náruč na Veselej ulici testovanie zamestnancov v súvislosti s pretrvávajúcou pandémiou koronavírusu. Na mieste bolo odobraných 78 vzoriek, pričom výsledky testov vylúčili prítomnosť ochorenia COVID-19 u všetkých zamestnancov.

Po zamestnancoch prišli na rad aj samotní klienti zariadenia, ktorými sú seniori, teda najviac ohrozená skupina ľudí. Testovanie prebiehalo dva dni, od 21. do 22. apríla. Vzorky odobrali všetkým 146 seniorom. V priebehu 48 hodín prišla do zariadenia dobrá správa. Testy potvrdili, že ani jeden zo seniorov nemá koronavírus.

Po oznámení výsledkov testov zo zamestnancov opadlo napätie a prejavili radosť, ktorá je pre nich v aktuálnej náročnej situácii veľkou motiváciou k ďalšej práci. Títo pracovníci sa totiž každý deň starajú o prijímateľov sociálnej služby, ktorí sú odkázaní na ich pomoc. Zariadenie zároveň môže naďalej fungovať v nezmenenom režime, ktorý tu bol zavedený už pred testovaním s dôrazom na dodržiavanie prísnych hygienických opatrení v zmysle nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

 
24.4.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | COVID-19 | čítané: 1758 krát