PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18812/mestska_policia_je_nepretrzite_v_terene.html

Mestská polícia je nepretržite v teréne

Obzvlášť v čase mimoriadnej situácie je práca mestskej polície veľmi dôležitá. Hliadky sú nepretržite v teréne, pričom kontrolujú dodržiavanie všetkých opatrení a verejný poriadok v uliciach.

Pred areálom fakultnej nemocnice J. A. Reimana na Hollého ulici príslušníci mestskej polície vykonávajú opatrenia pri vjazde vozidiel, a to v nepretržitej prevádzke už piaty týždeň. V týchto úlohách budú pokračovať až do odvolania, pokiaľ sa situácia neupokojí. Činnosť mestskej polície spočíva v zastavovaní vozidiel, organizovaní dopravy a súčinnosti s lekárom pri usmernení pacientov do priestorov nemocnice.

Nepretržitú kontrolu vykonáva mestská polícia aj v medzistaničných priestoroch na Košickej ulici, aby zamedzila neustálemu zhromažďovaniu neprispôsobivých osôb, ktoré tam znečisťujú verejné priestranstvo. Tieto priestory sú monitorované aj mestským kamerovým systémom.

Príslušníci mestskej polície poskytujú súčinnosť aj radnici počas stránkových hodín Kolientskeho centra na Jarkovej ulici. Na mieste vypomáha aj hliadka miestnej občianskej poriadkovej služby počas vyplácania dávok.

Okrem toho riešia mestskí policajti v priemere 20 občianskych podnetov denne na linke č.159.

 
22.4.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | COVID-19 | čítané: 1320 krát