Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Pomôžte nám nájsť tých, ktorí potrebujú autá v boji s koronavírusom

ŠKODA AUTO Slovensko chce aj naďalej pomáhať tým, ktorí potrebujú autá v boji proti koronavírusu. Spoločnosť preto zverejnila výzvu, ktorej cieľom je nájsť organizácie, ktoré by ocenili takúto formu pomoci. Nadväzuje tak na už existujúcu spoluprácu s viacerými subjektami v Bratislavskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji, ktorým poskytla celkovo 13 automobilov značky ŠKODA, fungujúcim v prvej línii boja proti koronavírusu. Slovenská ŠKODA v spolupráci s partnerskými predajcami chce poskytnúť ďalšie desiatky vozidiel, ktoré nájdu cenné využitie.

„Doposiaľ sa nám podarilo spojiť s nemocnicami a ďalšími prospešnými organizáciami, ktoré v týchto neľahkých časoch pomáhajú ľuďom na Slovensku. Flotila trinástich nových vozidiel s logom ŠKODA už podáva pomocnú ruku nemocniciam v Žilinskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji, no tým sme iba začali. Vďaka našim predajcom, ktorí sa k nám ochotne pridali a poskytli svoje vlastné vozidlá, máme k dispozícii ďalšie kusy, ktorým v týchto časoch hľadáme cenné využitie, “ vysvetľuje Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko a dodáva: „Ak teda viete o organizáciách, ktoré by našu pomoc uvítali, dajte nám o nich vedieť, o všetko ostatné sa už postaráme sami.“

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko spustila online výzvu, prostredníctvom ktorej hľadá organizácie, ktorým bezplatná zápožička vozidiel dokáže pomôcť v boji proti koronavírusu. Značka zároveň apeluje na ľudí v rôznych regiónoch, ktorí organizácie poznajú a myslia si, že by práve takúto formu pomoci skutočne potrebovali. Aj preto vznikla stránka www.skoda-pomaha.sk, prostredníctvom ktorej je možné organizáciu, ktorá potrebuje pomôcť, prihlásiť.

Automobilka touto výzvou nadväzuje na doterajšiu spoluprácu s nemocnicami v hlavnom meste a Žilinskej župe a ďalšími subjektami, kde jazdí už trinásť vozidiel značky ŠKODA. Autá slúžia hlavne pri preprave pacientov, prevoze biologických vzoriek do špecializovaných laboratórií, špeciálneho materiálu, tovaru a ochranných pracovných prostriedkov či pri prevoze cytostatík medzi nemocnicami. Rovnako sa využívajú pri preprave zdravotníckych pracovníkov do núdzového bývania v prípade, že musia byť izolovaní v karanténe. Takto im bude zabezpečovaný aj servis, napríklad doprava stravy do karantény. Uľahčujú však prácu aj dobrovoľníkom, ktorí sa starajú o klientov v sociálnych zariadeniach, obsluhujú telefónne linky v krajskom Call centre a pôsobia vo filtračných vstupoch pri nemocniciach a poliklinikách. Využitie nájdu aj pri zefektívnení práce krízového štábu kraja. Jedno vozidlo rozváža v okolí Banskej Bystrice rúška všade tam, kde je to potrebné. Naďalej však prebiehajú stretnutia a hľadajú sa organizácie, miesta či združenia, kde by mohli aj nové vozidlá ŠKODA OCTAVIA pomôcť zdravotníkom, pacientom, obyvateľom, seniorom a všetkým, ktorí na pomoc čakajú.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK