PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18795/testovanie_na_covid-19_aj_pred_presovskou_nemocnicou.html

Testovanie na COVID-19 aj pred prešovskou nemocnicou

Spoločnosť Synlab slovakia, s.r.o. v spolupráci s FNsP J. A Reimana Prešov a v súčinnosti s mestom Prešov zriadili mobilné odberové miesto (MOM), kde sa odoberajú vzorky pacientom podozrivým na ochorenie COVID-19. MOM je situované pred prešovským amfiteátrom (neďaleko hlavného vstupu do areálu FNsP Prešov).

MOM je označené nápisom COVID-19 a je pacientom k dispozícii v čase medzi 8:00-13:00. Odbery zabezpečuje kvalifikovaný a preškolený personál vybavený kompletnými osobnými ochrannými prostriedkami. Aby sa zamedzilo šíreniu potenciálneho prenosu, vzorky sa pacientom odoberajú priamo z motorového vozidla. Výsledky testov budú pacientom (ošetrujúcim lekárom) oznámené do 48 hodín.

Pre koho je MOM drive-through určené?

- Pre pacientov, ktorých na vyšetrenie odošle lekár z oddelenia infektológie FNsP J. A. Reimana Prešov, a to na základe písomnej žiadanky.

- Pre pacientov, ktorým vyšetrenie indikuje všeobecný lekár, a to na základe písomnej žiadanky.

- Pre pacientov-samoplatcov, ktorí majú podozrenie na ochorenie (napr. pri stretnutí s osobou, ktorá javila známky ochorenia COVID-19, alebo s osobou s pozitívnou cestovateľskou anamnézou a pod.), a to na základe objednania sa prostredníctvom online formulára. Viac informácií nájdete na: https://www.synlab.sk/covid-19

 
14.4.2020 | Autor: Renáta Cenková | COVID-19 | čítané: 3963 krát