PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18793/vietnamska_komunita_darovala_mestu_presov_1000_rusok.html

Vietnamská komunita darovala mestu Prešov 1000 rúšok

Vietnamská komunita na Slovensku darovala mestu Prešov rúška a ochranné rukavice. Radnica ich rozdá seniorom a znevýhodneným obyvateľom so zdravotným postihnutím.

Vývoj situácie súvisiacej so šírením ochorenia COVID-19 pozorne sledujú aj zástupcovia Vietnamskej komunity na Slovensku. V tejto súvislosti sa rozhodli pomôcť prešovským seniorom a zdravotne znevýhodneným obyvateľom nášho mesta, ktorých ohrozuje táto nákaza najviac. Mestskému úradu darovali ako prejav solidarity tisíc rúšok a desiatky ochranných rukavíc, ktoré od nich priamo pred budovou radnice prevzal viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba. Predstavitelia vietnamskej komunity sa takýmto spôsobom rozhodli vyslať verejnosti signál, že im nie je ľahostajný osud tých najzraniteľnejších skupín obyvateľov.

Pracovníci mestského úradu tieto rúška rozdajú seniorom a ľuďom z rizikových skupín obyvateľov, ktorí si ich nedokážu sami zaobstarať. Mesto Prešov doteraz zabezpečilo pre znevýhodnených občanov viac ako 3500 ochranných rúšok. Išlo predovšetkým o rúška, ktoré vo vlastnej réžii ušili pracovníčky denných centier, stacionárov a zariadení pre seniorov. V tejto činnosti bude mesto pokračovať aj naďalej.

 
9.4.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | COVID-19 | čítané: 1181 krát