Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mesto Prešov začalo dezinfikovať verejné priestranstvá

Mesto Prešov pokračuje v realizácii opatrení s cieľom minimalizovať riziko šírenia ochorenia COVID-19. Členovia dobrovoľného hasičského zboru už začali s dezinfekciou verejných priestranstiev, kde sa pohybuje najviac ľudí.

Mesto Prešov v stredu 8. apríla 2020 začalo dezinfikovať všetky zastávky MHD a frekventované verejné priestranstvá v snahe eliminovať šírenie nákazy koronavírusom.

Dobrovoľní hasiči mesta Prešov odštartovali dezinfekciu na predstaničnom námestí vrátane podchodu odkiaľ pokračovali cez Čierny most a Budovateľskú ulicu až do centra mesta a na Trojicu. V teréne sú dva hasičské tímy, ktoré realizujú dezinfekciu s pomocou motorových chrbtových rozprašovačov. Používajú pritom 2% roztok chloraminu T, pričom z jedného 6 kilogramového balenia dokážu vyrobiť až 300 litrov tohto dezinfekčného prostriedku. Zároveň sme pristúpili ku komplexnej dezinfekcii oblasti K Starej tehelni.

Členovia DHZ mesta Prešov budú postupne dezinfikovať aj parky, detské ihriská a miesta, na ktorých sa pohybuje väčšie množstvo ľudí. Počas realizácie dezinfekcie zároveň upozorňujú ľudí, aby sa na krátky čas vzdialili z týchto miest. Pri súčasnom nasadení dokážu prešovskí dobrovoľní hasiči prejsť celé mesto približne za 3 dni.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK