Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Ako sa v mimoriadnej situácii brániť voči kriminalite?

Z dôvodu predchádzania trestnej činnosti v súčasnej krízovej situácii sa odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR rozhodol vydať krátke rady a odporúčania, predovšetkým pre seniorov.

Informácie na špeciálnom letáku sú určené predovšetkým na zvýšenie bezpečnosti najrizikovejšej cieľovej skupiny, teda seniorov, avšak obsah letáku je prospešný aj pre ďalšie skupiny obyvateľstva. Platí totiž, že čím bude väčšia informovanosť obyvateľstva, tým bude riziko trestnej činnosti menšie.

Odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR – Informačnej kancelárie pre obete trestných činov v Prešove v spolupráci s mestom Prešov aktuálne spája distribúciu týchto informácií s rúškami, ktoré zabezpečuje pre seniorov mesto Prešov. Rúška spolu s letáčikmi dostanú prešovskí seniori priamo do poštových schránok.

Odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR – Informačnej kancelárie pre obete trestných činov v Prešove zároveň dodáva, že každý, kto sa domnieva, že sa stal obeťou trestného činu sa môže na odbor prevencie kriminality obrátiť osobne v kancelárii č. 02 v priestoroch Klientskeho centra v budove Okresného úradu na Námestí mieru č. 3 v čase od 8:00 – 11:00 hod. Prípadne prostredníctvom on-line podnetu cez tzv. LiveChat na stránke www.prevenciakriminality.sk, resp. telefonicky na čísle +421 51 708 24 58.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK