Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Nové elektrické auto na rozvoz stravy pre seniorov

V zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate začali rozvážať stravu pre seniorov na novom elektrickom vozidle. Praktický elektrický pomocník je nenáročný na údržbu a navyše šetrí náklady aj životné prostredie.

Staré auto na rozvoz stravy a zber špinavej bielizne v zariadení pre seniorov Harmónia nahradil moderný elektromobil. Nové elektrické auto, ktoré je určené práve na krátke trasy je pre potreby tohto zariadenia ideálne. Vodiči, ktorí vykonávajú rozvoz stravy v areáli domova pre seniorov najazdia v priemere 6 kilometrov denne a doteraz využívali staršie vozidlo na dieselový pohon. To si však vyžadovalo pravidelnú údržbu, ktorá ročne stála približne 3500 eur.

Nový elektromobil Melex zakúpili formou verejného obstarávania za cenu 19 500 eur s DPH. Jeho veľkou výhodou je, že sa dá nabíjať v bežnej elektrickej zástrčke a na jedno nabitie dokáže prejsť 45 až 50 kilometrov. V prípade potreby tak môže slúžiť mestu Prešov aj na iné účely, nakoľko z Cemjaty sa bez problémov dostane do ktorejkoľvek mestskej časti a späť.

Nabíjanie akumulátorov v elektromobile je plne automatizované a trvá od 2 do 4 hodín, v prípade úplného vybitia je to maximálne 6 hodín.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK