Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

AKTUALIZÁCIA: Aktuálne informácie o koronavíruse pribudnú aj v MHD

Mesto Prešov každý deň prijíma nové opatrenia, ktorých cieľom je minimalizovať šírenie koronavírusu. Keďže neustále pribúdajú nové informácie, rozhodli sme sa ich sprostredkovať aj cestujúcim v MHD prostredníctvom LCD obrazoviek v autobusoch a trolejbusoch, , a taktiež prostredníctvom mimoriadnej relácie v regionálnej TV7.

Aktuálne informácie v MHD
Aktuálne informácie v MHD

Všetko dôležité o koronavíruse sa Prešovčania odteraz dozvedia aj počas cestovania v MHD. Na 36 LCD obrazovkách v 18 autobusoch a trolejbusoch mestskej hromadnej dopravy v týchto dňoch pribudli prvé videá a infografiky plné informácií o ochorení COVID-19, vrátane rád ako sa dá pred ním chrániť. Postupne k nim začnú pribúdať aj správy o nových obmedzeniach a opatreniach, ktoré prijalo mesto Prešov s cieľom minimalizovať riziko šírenia nákazy. V prípade mimoriadnej udalosti sa aktualita z mesta zobrazí na LCD obrazovkách v autobusoch už do 5 minút. Mesto Prešov chce aj týmto spôsobom dostať informácie o koronavíruse čo najbližšie k ľuďom, ktorí zároveň môžu užitočným spôsobom využiť čas strávený v MHD.

V uplynulých dňoch pribudla aj nová 3 minútová relácia COVID-19, ktorú vysiela regionálna TV7 každý deň až 11-krát. V relácii sa ľudia dovzedia informácie o počte nakazených osôb, o fungovaní mestského úradu, o novoprijatých opatreniach, či dôležitých telefónnych číslach. Dôležité správy sa tak dostanú aj k starším obyvateľom, ktorí nevyužívajú smartfóny ani internet.

Mesto Prešov od začiatku marca zverejňuje všetky dôležité informácie týkajúce sa šírenia ochorenia COVID-19, vrátane rád a odporúčaní ako sa ľudia môžu pred koronavírusom chrániť. Zároveň zverejňujeme všetky informácie o opatreniach a obmedzeniach, ktoré sa týkajú nášho mesta, bezprostredne po ich schválení. Všetko dôležité sa Prešovčania dočítajú na web stránke mesta, sociálnych sieťach a v Prešovskom magazíne. V snahe, aby sa tieto informácie dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí zasielame občanov nové informácie aj prostredníctvom aplikácie SMS info. Nakoľko v meste Prešov žije približne 20 tisíc seniorov a mnohí z nich nevyužívajú internet ani smartfóny, rozhodli sme sa rozoslať do všetkých schránok v meste aj informačný list z radnice. Pri pandémii, ktorá zasiahla celý svet je však dôležité, aby sa dôležité informácie dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí, a preto mesto Prešov začína zverejňovať správy aj v MHD.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK