PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18759/aktualizacia-aktualne_informacie_o_koronaviruse_pribudnu_aj_v_mhd.html

AKTUALIZÁCIA: Aktuálne informácie o koronavíruse pribudnú aj v MHD

Mesto Prešov každý deň prijíma nové opatrenia, ktorých cieľom je minimalizovať šírenie koronavírusu. Keďže neustále pribúdajú nové informácie, rozhodli sme sa ich sprostredkovať aj cestujúcim v MHD prostredníctvom LCD obrazoviek v autobusoch a trolejbusoch, , a taktiež prostredníctvom mimoriadnej relácie v regionálnej TV7.
Aktuálne informácie v MHD
Aktuálne informácie v MHD

Všetko dôležité o koronavíruse sa Prešovčania odteraz dozvedia aj počas cestovania v MHD. Na 36 LCD obrazovkách v 18 autobusoch a trolejbusoch mestskej hromadnej dopravy v týchto dňoch pribudli prvé videá a infografiky plné informácií o ochorení COVID-19, vrátane rád ako sa dá pred ním chrániť. Postupne k nim začnú pribúdať aj správy o nových obmedzeniach a opatreniach, ktoré prijalo mesto Prešov s cieľom minimalizovať riziko šírenia nákazy. V prípade mimoriadnej udalosti sa aktualita z mesta zobrazí na LCD obrazovkách v autobusoch už do 5 minút. Mesto Prešov chce aj týmto spôsobom dostať informácie o koronavíruse čo najbližšie k ľuďom, ktorí zároveň môžu užitočným spôsobom využiť čas strávený v MHD.

V uplynulých dňoch pribudla aj nová 3 minútová relácia COVID-19, ktorú vysiela regionálna TV7 každý deň až 11-krát. V relácii sa ľudia dovzedia informácie o počte nakazených osôb, o fungovaní mestského úradu, o novoprijatých opatreniach, či dôležitých telefónnych číslach. Dôležité správy sa tak dostanú aj k starším obyvateľom, ktorí nevyužívajú smartfóny ani internet.

Mesto Prešov od začiatku marca zverejňuje všetky dôležité informácie týkajúce sa šírenia ochorenia COVID-19, vrátane rád a odporúčaní ako sa ľudia môžu pred koronavírusom chrániť. Zároveň zverejňujeme všetky informácie o opatreniach a obmedzeniach, ktoré sa týkajú nášho mesta, bezprostredne po ich schválení. Všetko dôležité sa Prešovčania dočítajú na web stránke mesta, sociálnych sieťach a v Prešovskom magazíne. V snahe, aby sa tieto informácie dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí zasielame občanov nové informácie aj prostredníctvom aplikácie SMS info. Nakoľko v meste Prešov žije približne 20 tisíc seniorov a mnohí z nich nevyužívajú internet ani smartfóny, rozhodli sme sa rozoslať do všetkých schránok v meste aj informačný list z radnice. Pri pandémii, ktorá zasiahla celý svet je však dôležité, aby sa dôležité informácie dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí, a preto mesto Prešov začína zverejňovať správy aj v MHD.

 
9.4.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1707 krát