Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Čo robiť s použitými rúškami a ostatnými odpadmi?

Ochranné rúška na tvár sa v priebehu niekoľkých dní stali každodennou súčasťou našich životov. Je však dôležité, aby použité rúška neohrozili ďalších ľudí.

Vyhodiť ich môžete do bežných kontajnerov na komunálny odpad. Pripomíname, že odvoz komunálneho odpadu v meste Prešov prebieha aj v týchto dňoch podľa štandardného harmonogramu.

- Použité rúška či respirátory dajte do plastovej tašky, alebo vreca a pevne ich uzavrite.
- Vrece či tašku vyhoďte do nevytriedeného komunálneho odpadu (čierne kontajnery).
- Použité rúška či respirátory v žiadnom prípade nevhadzujte do nádob s triedeným odpadom.
- Po vyhodení použitých rúšok si umyte ruky a postupujte podľa všetkých hygienických pravidiel.

Technické služby mesta Prešov, a. s. naďalej zabezpečujú pravidelný odvoz komunálneho a triedeného odpadu podľa platného harmonogramu – bez zmien. Osádky zberových vozidiel a všetci zamestnanci spoločnosti používajú potrebné ochranné prostriedky. Jednotlivé činnosti pri vývoze odpadu vykonávajú TSMP, a.s. v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Pripomíname, že Technické služby mesta Prešov od 16.3.2020 pozastavili jarné upratovanie v meste Prešov vo forme veľkoobjemových kontajnerov.

Zberné dvory TSMP na ulici Bajkalská 33 a Jesenná 3 sú zatvorené od 13. 3. 2020 až do odvolania. Zrušené sú aj stránkové hodiny na ulici Bajkalská 33 a Jesenná 3 a kancelárie sú pre verejnosť uzavreté.

Občania môžu kontaktovať spoločnosť TSmP, a.s. telefonicky na tel. č. 051/771 17 08, alebo e-mailom na: assist@tsmp.sk.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK