Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nové rúška pre seniorov a ľudí na ulici

Mesto Prešov sa snaží čo najzodpovednejšie pristupovať k situácii, v ktorej sme ocitli my všetci. V spolupráci so Slovenským červeným krížom pripravilo látkový materiál určený na výrobu ochranných rúšok, ktorú bude realizovať OZ Podaj ďalej.

Ide predovšetkým o bavlnené kusy textilu, ktoré darovali ľudia na pomoc obyvateľom z Mukačevskej ulice. Obyvatelia dotknutí výbuchom však takéto množstvo nedokázali využiť a doteraz si ich nevyzdvihli. Mesto Prešov sa preto snažilo nájsť pre tento materiál iné využitie a pomôcť tak zabezpečiť výrobu rúšok pre ďalších ľudí.

Zamestnanci mestských stacionárov, denných centier a zariadení pre seniorov okrem toho šijú ochranné rúška vo vlastnej réžii a následne ich rozdávajú prijímateľom sociálnych služieb. Práve seniori totiž patria do rizikovej skupiny a sú najviac ohrození šírením koronavírusu. Títo pracovníci zároveň zisťujú, či seniori nepotrebujú aj inú pomoc, prípadne radu v súvislosti s aktuálnou zložitou situáciou.

S rozdávaním rúšok od štvrtka 19.3.2020 začali aj mestskí policajti. Príslušníci jednotlivých hliadok ich budú dávať ľuďom na ulici, ktorí si nechránia tvár a v prípade potreby im ho pomôžu aj nasadiť. V záujme ochrany zdravia nás všetkých je totiž dôležité, aby sa všetci ľudia na verejných priestranstvách a v MHD chránili rúškom.

Súvisiace články
5.5.2020 COVID-19: Najnovšie informácie v súvislosti so šírením koronavírusu na území SR 29.4.2020 Mimoriadna situácia: Potrebujete pomoc alebo chcete pomôcť? 3.4.2020 Všetko o MHD v Prešove počas mimoriadnej situácie 18.3.2020 Mimoriadna situácia: Mestská polícia v Prešove kontroluje prevádzky 18.3.2020 COVID-19: Mesto Prešov sa pýta za vás 16.3.2020 COVID-19: Aktuálne platné opatrenia a obmedzenia v meste Prešov 15.3.2020 Lekárnici zápasia s nedostatkom ochranných pomôcok a vyzývajú kompetentných konať 13.3.2020 Opatrenia v súvislosti s mimoriadnou situáciou 12.3.2020 14 jednoduchých krokov ku spomaleniu šírenia nákazy COVID-19
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK