Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Vernisáž v Caraffke nahradí slávnostná dernisáž

Mestská Galéria Caraffka od štvrtka 12. marca sprístupní výstavu Bienále maľby, kresby, grafiky a počítačovej grafiky. V súvislosti s nariadením Ústredného krízového štábu SR však ruší dnešnú vernisáž.

Mestská galéria Caraffka dala opäť priestor všetkým, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru, no dokážu povýšiť kresbu alebo maľbu na jedinečné umelecké dielo. Vo výberovej prehliadke sa tentokrát rozhodli prepojiť všetky druhy výtvarného umenia. Do prehliadky sa tak zapojilo 43 autorov.

Práce hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. Art. Zuzana Kaliňáková, Mgr. Jana Migašová PhD. , akad. mal. Peter Popelka a Mgr. Art. Jakub Scholtes. V Caraffke tak môžu návštevníci vidieť diela 38 umelcov a viac ako 50 obrazov – prevažne maľby, ale aj kresby a grafiky.

Výstava je v Galérii Caraffka sprístupnená od 12.3.2020. Namiesto vernisáže sa však uskutoční slávnostná dernisáž, a to 8. apríla o 17.00 hod. , ktorá bude spojená aj s odovzdaním cien vybraným autorom.

V roku 2020 prejavili záujem o prehliadku neprofesionálni umelci nielen z prešovského regiónu, ale zastúpenie majú aj Trenčiansky, Banskobystrický či Košický kraj. Prehliadka má pozitívne ohlasy u všetkých vekových kategórií, najmä u stredoškolskej mládeže.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK