Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Najlepšie armwrestlerky smerujú do Prešova!

Prvý krát v Prešove sa budú konať majstrovstvá Slovenska v pretláčaní rukou. Už 21.marca si v OC Epéria medzi sebou zmerajú sily najlepšie ženy na Slovensku. Neveríte? Príďte sa pozrieť!

"Veľmi zaujímavé budú práve ženské kategórie, pretože v každej kategórii sa predstaví nejaká medailistka z majstrostiev Európy, či zo sveta. Ide o zvučné mena ako Snezhana Babaieva z Ukrajiny, Lucia Debnárová zo Senca, Rebeka Martinkovičová z Kráľovej pri Senci, Barbora Bajčiová z Oravy, Martina Sojková z Trnavy, Kristína Bobovčáková z Prešova a ďalšie... . ."

"Po 5 ročnej pauze sa za súťažný stôl postaví Veronika Očipová za prešovský klub, v kategórii ženy do 65 kg, kde očakávame zaujímavý súboj s Luciou Debnárovou (10 násobnou majsterkou sveta!). V najťažšej kategórii žien, môže byť zaujímavý zápas, medzi Kristínou Bobovčákovou a Barborou Bajčiovou. Určite budeme svedkami mnohých zaujímavých zápasov. Len pre víťazov kategórii máme prichystané špeciálne pamätné tričká, s ktorými sa budú môcť popýšiť iba majstri Slovenska. Pripravujeme sadu medailí, ktoré sa len tak bežne nedávajú na súťažiach, a je to opäť niečo netradičné, čo by malo zvýšiť jedinečnosť tohto podujatia. Plánujeme, aby sa súťažilo na 4 armwrestlingových stoloch. Ide o veľkú súťaž, pretože spolu bude 27 kategórii na pravú aj ľavú ruku, čo je oproti iným súťažiam dvojnásobný počet. Domáci šampionát je nomináciou na májové majstrovstvá Európy, ktoré budú v Maďarsku na Balatóne.“ Povedal organizátor a tréner prešovských armwrestlerov, Gabriel Harčarik.

Foto: Veronika Očipová
Na fotke vľavo Veronika Očipová a Lucia Debnárová

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK