PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18710/krajska_kniznica_p-_o-_hviezdoslava_v_presove_oslavuje_v_tomto_roku_95-_vyrocie_svojho_zalozenia.html

Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove oslavuje v tomto roku 95. výročie svojho založenia

Výročie sa rozhodla osláviť celoročnou aktivitou 95 knižničných radostí.
Krajská knižnica P.O.Hviezdoslava v Prešove oslavuje 95. výročie

Pôjde o 95 malých i väčších radostí, ktoré knižnica poskytne svojim používateľom, malým aj väčším čitateľom a návštevníkom knižnice. Radosti budú niekedy plánované, inokedy nečakané. Cieľom týchto radostí je nielen si pripomínať 95. výročie knižnice, ale hlavne neustále zlepšovať služby pre svojich návštevníkov, aby do knižnice chodili radi a odchádzali spokojní.

Prvé radosti budú odovzdávané pobočkám od januára tohto roka. Slávnostné predstavenie nového loga knižnice a programu knižnice pri príležitosti jej 95. výročia sa uskutoční 6. marca 2020 o 10:00 v Centre regionálnych dokumentov, Hlavná 139.

Doteraz sme čitateľov potešili okuliarmi na čítanie, ktoré im poslúžia v našej čitárni. Na odbornom oddelení pribudol moderný regál na časopisy, na detských oddeleniach nábytok a detské police prístupnejšie tým najmenším. Knižnica vo februári predstavila novú webovú stránku a spolu s ňou bolo vytvorené aj nové logo, ktoré bude predstavené 6. marca o 10:00.

Knižničné radosti, ktoré knižnica pripravuje počas roka: Noc s Andersenom, festival pre rodiny s deťmi Zvedavé čítanie, Prečítané leto pre deti počas letných prázdnin, nový používateľský prístupnejší knižnično-informačný systém, výmenná burza ručných prác, adventný kalendár, knižná výzva, burza kníh, kvízy, workshopy, prednášky a mnoho ďalších akcií, ktoré budeme postupne predstavovať na našej webovej stránke a facebooku.

 
4.3.2020 | Autor: Tatiana Dubecká | Kultúra a voľný čas | čítané: 980 krát