Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Slovak open - Hviezdny víkend panterov

22.2. - 23.2. je dátum, ktorý bol zapísaný v kalendári slovenských kickboxeristov veľkými písmenami. Počas tohto víkendu sa totiž v Bratislave uskutočnil Slovak Open, tradične najvýznamnejší turnaj usporiadaný Slovenským zväzom kickboxu na Slovensku.

V konkurencii pretekárov z 12 krajín a 90 klubov sa nestratili ani prešovskí pantery, ktorých reprezentovalo dovedna 9 bojovníkov.

Už počas prvého súťažného dňa predviedli svoju silu. Dokonalú štatistiku si zapísala Miroslava Potocká, ktorá zvíťazila v kategóriách Kick Light a Light Contact do 55 kg. Ďalšie prvenstvo pridal na prešovský účet Denis Šoltis v Light Contacte do 52 kg. Štvrté zlato vybojovala Viktória Kažiková vo Full Contacte do 56 kg. Dve striebra si odniesol Adam Timko v disciplínach Kick Light a Light Contact do 37 kg.

Počas soboty sa predstavili aj Barbora Bajusová a Maroš Gecík, no tí na pódium nedosiahli. Obzvlášť našej kadetke neprial los, keďže jej v Light Contacte prisúdil neskoršiu víťazku z Česka. Maroš mal šancu na reparát v druhý hrací deň, teda v nedeľu. No ani účasť v disciplíne Kick Light do 63 kg nepremenil na vytúženú medailu.

Naopak, Viktória Kažiková doplnila svoju zbierku o ďalšie zlato z K1 do 56 kg.

Dve zlaté medaile má po nedeli aj Lucia Fecková, ktorá zvíťazila v Kick Light-e a Light Contacte do 55 kg. Dva cenné kovy vybojovala aj Stela Levická, ktorá si v Kick Light-e do 50 kg pripísala striebro a v Light Contacte bronz.

Druhého dňa sa zúčastnil aj Tomáš Mašlej, ktorý si však víťazstvo nepripísal. Po náročnom súboji v kategórii Kick Light do 84 kg vypadol už po prvom zápase.

Konečný účet Prešovčanov teda zdobí spolu 11 cenných kovov, z toho až 7 zlatých, 3 strieborné a 1 bronzový. Náš klub sa stal vďaka tomu 6. najúspešnejším na turnaji a najoceňovanejším z usporiadateľskej krajiny.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK