Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Slovak open - Hviezdny víkend panterov

22.2. - 23.2. je dátum, ktorý bol zapísaný v kalendári slovenských kickboxeristov veľkými písmenami. Počas tohto víkendu sa totiž v Bratislave uskutočnil Slovak Open, tradične najvýznamnejší turnaj usporiadaný Slovenským zväzom kickboxu na Slovensku.

V konkurencii pretekárov z 12 krajín a 90 klubov sa nestratili ani prešovskí pantery, ktorých reprezentovalo dovedna 9 bojovníkov.

Už počas prvého súťažného dňa predviedli svoju silu. Dokonalú štatistiku si zapísala Miroslava Potocká, ktorá zvíťazila v kategóriách Kick Light a Light Contact do 55 kg. Ďalšie prvenstvo pridal na prešovský účet Denis Šoltis v Light Contacte do 52 kg. Štvrté zlato vybojovala Viktória Kažiková vo Full Contacte do 56 kg. Dve striebra si odniesol Adam Timko v disciplínach Kick Light a Light Contact do 37 kg.

Počas soboty sa predstavili aj Barbora Bajusová a Maroš Gecík, no tí na pódium nedosiahli. Obzvlášť našej kadetke neprial los, keďže jej v Light Contacte prisúdil neskoršiu víťazku z Česka. Maroš mal šancu na reparát v druhý hrací deň, teda v nedeľu. No ani účasť v disciplíne Kick Light do 63 kg nepremenil na vytúženú medailu.

Naopak, Viktória Kažiková doplnila svoju zbierku o ďalšie zlato z K1 do 56 kg.

Dve zlaté medaile má po nedeli aj Lucia Fecková, ktorá zvíťazila v Kick Light-e a Light Contacte do 55 kg. Dva cenné kovy vybojovala aj Stela Levická, ktorá si v Kick Light-e do 50 kg pripísala striebro a v Light Contacte bronz.

Druhého dňa sa zúčastnil aj Tomáš Mašlej, ktorý si však víťazstvo nepripísal. Po náročnom súboji v kategórii Kick Light do 84 kg vypadol už po prvom zápase.

Konečný účet Prešovčanov teda zdobí spolu 11 cenných kovov, z toho až 7 zlatých, 3 strieborné a 1 bronzový. Náš klub sa stal vďaka tomu 6. najúspešnejším na turnaji a najoceňovanejším z usporiadateľskej krajiny.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK