Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Majstrovstvá Slovenska v pretláčaní rukou, prvý krát v Prešove, v OC Epéria!

Pretláčanie už dávno nie je krčmová pasovačka, ale seriózna športová disciplína. Už 21. marca si môžete prísť pozrieť najlepších armwrestlerov, ktorých na Slovensku máme a medzi nimi viacerých medailistov z majstrovstiev sveta či Európy.

Tréner Gabriel Harčarik a diagnostické zariadenie ISO FORCE
Tréner Gabriel Harčarik a diagnostické zariadenie ISO FORCE

„Táto súťaž bude atraktívna tým, že to budú prvé majstrovstvá slovenska, ktoré sa budú konať v obchodnom centre. Bude to zaujímavé hlavne pre ľudí, ktorí by sa inak na takúto súťaž nedostali, možno aj prvý krát uvidia ako vyzerá také súťažne pretláčanie.“ Vysvetlil tréner klubu AWK Prešov Gabriel Harčarik.

Úplnou novinkou bude príležitosť pre mládež do 15 rokov, ktorá si na tejto súťaži môže prísť otestovať svoju silu a možno sa rozhodnú vstúpiť do klubu AWK Prešov, a časom možno reprezentovať Slovensko v tomto netradičnom športe. Podmienkou je však platná lekárska prehliadka a súhlas od zákonného zástupcu. Je to pre nich skvelá možnosť fyzický aj psychický napredovať, vytvoriť si vzťah k športu, naučiť sa sebadisciplíne, dosahovať určité ciele a tým si vytvoriť pozitívny návyk k pohybovej aktivite. Ak chceme niečo dosiahnuť, musíme pre to aj niečo urobiť.

„Náš tréner Gabriel Harčarik je môžem povedať najlepším trénerom na Slovensku, okrem toho že neustále študuje, čo kde zlepšiť, sám navrhuje rôzne pomôcky na cvičenie, napísal knihu o armwrestlingu, podieľal sa na vývoji diagnostického zariadenia na monitorovanie silových schopnosti.  Splnil sa mu dlhoročný sen a otvoril kurz trénera armwrestlingu. Preto verím, že tento šampionát skvelé zorganizuje.“ Veronika Očipová.

„Mojim cieľom je, aby sme získali čo najviac medailí, aby to bol najlepší šampionát za posledné roky, na ktorý budú ľudia len v dobrom spomínať. Bol by som rád, aby sa čo najviac mojich zverencov dostalo do reprezentácie, keďže majstrovstvá Európy sú v Maďarsku na Balatóne. Cieľ je obhájiť klubový titul a potvrdiť to, že sme jednoznačne najlepší klub na Slovensku. Bol by som veľmi rád, ak by sme rozšírili členskú základňu o športovcov hlavne do 15 a 18 rokov a seniori, aby potvrdili svoje kvality ziskom medailí .“ Dodal Gabriel Harčarik.

Príďte povzbudiť Prešovčanov už 21.marca do OC Epéria a kto si trúfa zmerať sily s najlepšími nech sa páči, je vítaný.

foto: Veronika Očipová

Gabriel Harčarik vedie prvý kurz - Tréner armwrestlingu v Námestove
Gabriel Harčarik vedie prvý kurz - Tréner armwrestlingu v Námestove
Gabriel Harčarik vedie prvý kurz - Tréner armwrestlingu v Námestove
Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK