Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Spoločnosť BHS-Sonthofen plánuje nový závod pri Prešove

Spoločnosť BHS-Sonthofen plánuje výstavbu nového závodu na východe Slovenska. S investíciou vo výške 10 miliónov eur chce podnikateľská skupina vytvoriť ďalšie výrobné kapacity pre obchodné oblasti techniky zmiešavania, drvenia, recyklovania, filtrovania, sušenia a reagovania.

V novom závode v obci Haniska pri Prešove bude spoločnosť BHS v budúcnosti vyrábať strojové komponenty pre nemecké závody v Sonthofene a Herrschingu.

„Naše rozširujúce sa portfólio riešení a technológií potrebuje ďalšie, nové výrobné kapacity, “ hovorí Dennis Kemmann, výkonný riaditeľ spoločnosti BHS-Sonthofen. „Preto sme hľadali novú lokalitu pre výrobný závod. Z rôznych dôvodov sme sa rozhodli pre Slovensko.“

Technologický líder v pracovných oblastiach zmiešavacej, drviacej, recyklačnej, filtračnej, sušiacej a reakčnej techniky kladie vysoké nároky na svoje stroje a strojové komponenty. Preto padlo rozhodnutie umiestniť výrobu v rámci Európskej únie, do krajiny s vysokokvalifikovaným odborným personálom. Slovensko je navyše optimálnou lokalitou aj z hľadiska logistiky. Vhodný pozemok s celkovou výmerou 3,5 ha v obci Haniska je už kúpený. Aktuálne prebieha plánovacia fáza. V prvej fáze výstavby by sa mala vybudovať výrobná hala s plochou približne 5 000 m², ako aj administratívna budova s plochou asi 300 m². V ďalších fázach výstavby bude plocha podniku rozšírená na približne 16 000 m².
„Náš nový závod by mal na začiatku prevádzky ponúknuť moderné pracovné miesta približne 50 zamestnancom, prevažne vo výrobe, “ zdôrazňuje Christian Rick, výkonný riaditeľ pre operácie a zodpovedný za celosvetovú výrobu spoločnosti BHS-Sonthofen. Spoločnosť BHS počíta s tým, že čoskoro získa stavebné povolenie. Prvé pracovné zmluvy sú už podpísané, noví slovenskí kolegovia momentálne absolvujú školenie v nemeckom sídle firmy v meste Sonthofen. Otvorenie nového závodu a spustenie prevádzky v obci Haniska je plánované na tretí kvartál roku 2020.

O spoločnosti BHS-Sonthofen GmbH
Spoločnosť BHS-Sonthofen GmbH je podnikateľskou skupinou pôsobiacou v odvetví výroby strojov a zariadení so sídlom v nemeckom meste Sonthofen (Bavorsko). Spoločnosť ponúka technické riešenia vo forme strojov a zariadení, ako aj poradenstvo v oblasti mechanickej a tepelnej technológie so zameraním na zmiešavanie, drvenie, recyklovanie, filtrovanie, sušenie a reagovanie. S viac ako 450 zamestnancami a niekoľkými dcérskymi spoločnosťami pôsobí spoločnosť BHS-Sonthofen na celom svete.
Ďalšie informácie nájdete na stránke www.bhs-sonthofen.de.


Obrázok 1: Pohľad na nový závod 1

Nový závod na Slovensku by mal byť uvedený do prevádzky na konci roka 2020.
Obrázok 2: Pohľad na nový závod 2

Vizualizácia nového závodu v obci Haniska blízko Prešova, Slovensko.
Obrázok 3: Pohľad na nový závod 3

V prvej fáze výstavby v roku 2020 bude mať nový závod výrobnú plochu 5 000 m² a kancelárie budú na ploche 300 m²

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK