PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18635/gloom_maju_novy_singel_everything_ends.html

Gloom majú nový singel Everything Ends

Slovenskí melancholici Gloom predstavili singel Everything Ends z pripravovaného nového albumu Awaken, ktorý vyjde pod hlavičkou domáceho vydavateľstva Slovak Metal Army.

Na novinke ostávajú hudobníci verní svojmu rukopisu, oproti predošlej tvorbe dali viac priestoru ženskému vokálu a na albume sľubujú viacero zvukových aj aranžérskych prekvapení. Album vyjde oficiálne v apríli, ale naživo sa s ním priaznivci gothic metalu zoznámia na krstnom koncerte 28.marca v prešovskom Stromoradí.

Sabinovsko-prešovská kapela Gloom sa rozhodla ohlásiť vydanie novinky singlom Everything Ends, podľa ktorého fanúšikovia hneď spoznajú, že ide o ich nový autorský materiál. „Na novom albume budú také ešte možno dve skladby, ostatné sa ale vymykajú tomu, čo poznáte z predošlej platne. Zabŕdli sme do symfónií, použili zbory, iné postupy, zapojili viac ženské vokály, s ktorými nám pomohla Marcela Jurčenková, no najviac nás teší rôznorodosť nového materiálu, “ hovorí o novinke bubeník Radoslav Jussy Priputen.

Gloom – Everything Ends
https://www.youtube.com/watch?v=wiir9d0UDvI

Textovo je nová pesnička klasická melanchólia, ktorá pojednáva o ukončení vzťahu muža a ženy. „Sú tam zamyslenia nad problémami, ktoré ich postretli, lenže už je po tom a nakoniec sú všetky hriechy odpustené, “ dodáva autor textu R. Priputen. Hlavný hudobný motív priniesol gitarista Igor Tinak a podobne ako pri ostatných skladbách sa na finálnej podobe podieľala celá kapela. Nahrávalo sa v domácom štúdiu Martina Migaša. Skladbu sprístupnili Gloom svojim fanúšikom ešte pred vydaním očakávanej nahrávky prostredníctvom lyrics videa.

Úzky okruh ľudí, ktorí už mali možnosť počuť celý materiál sa zhoduje, že poslucháči budú po vypočutí aktuálneho singla prekvapení, ako znejú ďalšie nové skladby „Gloomákov“. „Síce vychádzame z osvedčených vecí, ale aj výberom tohto singla si nechávame prekvapenie pre tých, čo si album vypočujú prvý krát. Bude na ňom deväť skladieb vrátane jednej cover verzie.“

Album Awaken vyjde oficiálne 8.apríla 2020 v slovenskom vydavateľstve Slovak Metal Army. Premiérovo ho Gloom predstaví o niečo skôr na krstnom koncerte 28.3. v prešovskom „Sklade hudby“ v Stromoradí, kde odznie väčšina nových skladieb, ale aj starších vecí z platí Nostalgia a Catharsis. Novinka Awaken bude k dispozícii už na spomínanom koncerte na CD vrátane ďalšieho merchu. Autorkou grafiky albumu je Miroslava Hrabušová z Moonless Night and Melancholy.

foto: Miroslava Hrabušová, Moonless Night and Melancholy

 
8.2.2020 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 1184 krát