PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18604/vyzva_pre_obyvatelov_mukacevskej_ulice-_ktori_su_dotknuti_vybuchom_plynu.html

Výzva pre obyvateľov Mukačevskej ulice, ktorí sú dotknutí výbuchom plynu

Mesto Prešov vyzýva všetkých obyvateľov Mukačevskej ulice, ktorým vznikli škody na majetku v súvislosti s výbuchom plynu v bytovom dome č. 7, prípadne v súvislosti so zásahom záchranných zložiek na mieste nešťastia, aby nahlasovali škody na mestskom úrade.

Obyvatelia Mukačevskej ulice, ktorým tlaková vlna pri výbuchu plynu 6. decembra 2019 poškodila nehnuteľnosti, zariadenie interiéru bytov, alebo motorové vozidlá, môžu vzniknuté škody osobne nahlásiť v Klientskom centre Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 26. Prihlásiť sa môžu aj majitelia motorových vozidiel, ktoré boli poškodené počas zásahu záchranných zložiek v deň tragédie. Pri nahlásení škôd je potrebné doložiť potvrdenie o ich rozsahu z poisťovne alebo z polície, prípadne od správcu bytového domu, ktorý škody zaevidoval. Mesto Prešov všetky žiadosti v čo najkratšom čase posúdi a bude sa snažiť odškodniť obyvateľov Mukačevskej ulice formou jednorazových príspevkov.

Mesto Prešov bude posudzovať aj žiadosti na vyplatenie príspevkov na bývanie pre ľudí z bytov na Mukačevskej ulici, ktoré boli neobývateľné bezprostredne po výbuchu v bytovom dome č. 7. (netýka sa to obyvateľov Mukačevskej 9, pre ktorých platia Zásady pre rozdeľovanie finančných prostriedkov získaných darovaním na pomoc osobám postihnutým mimoriadnou udalosťou).

 
24.1.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1110 krát