Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovskí volejbalisti nestačili na Komárno, pred play-off ich čakajú previerky v spodnej časti tabuľky

Posledným 18. kolom vyvrcholila v pondelok základná časť Edymax extraligy mužov.

Na odvetu pricestoval do Prešova ambiciózny tím Komárna a vrátil zverencom trénera Erika Digaňu novembrovú prehru z juhu Slovenska rovnakým výsledkom 1:3 (26:24, 19:25, 23:25, 20:25). Hráči VK MIRAD PU Prešov sa v druhej časti súťaže, tzv. nadstavbe, pred play-off stretnú v skupine o 5. -9. miesto s družstvami Myjavy, Nitry, Zvolena a Trenčína.

Priebeh stretnutia
Rozbehnuté Komárno vedelo, že na postup do štvorky musí v Prešove vyhrať a spoliehať sa na prehru Myjavy v Košiciach. Hostia na Šariši začali dobre, viedli 17:12, ale prešovskí volejbalisti pri podaní kapitána Martina Sopka st. otočili na 20:18 a napokon vyhrali prvý set 26:24. V ďalšom priebehu však už dominovalo Komárno, ktoré vyhralo ôsmy duel za sebou a napokon sa predralo do elitnej štvorice na úkor Myjavy. Poslednú prehru v extralige utrpelo Komárno 14. novembra, keď doma nestačilo práve na Prešov (1:3). Hostí potiahol k úspechu skúsený smečiar František Ogurčák, ktorý zaznamenal 22 bodov. Za domácich si po 20 bodov pripísali smečiari Sopko a Michal Ščerba. Ivo Mikovčík predviedol ďalších 6 blokov. Hráčom zápasu (MVP) sa stal libero Komárna Martin Turis.

V skupine 1. -4. sa predstavia Košice, Svidník, Prievidza a Komárno, v skupine 5. -9. budú hrať Myjava, Nitra, Prešov, Trenčín a Zvolen. V nadstavbe, ktorá štartuje už v soboru 11. januára, sa stretne každý s každým doma a vonku. Play-off začína 29. februára 2020.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Blahoželám Komárnu. Na jednej strane preťali tú dlhú sériu, keď sa im nedarilo. Je to tím, ktorý sa dnes pripojil do prvej štvorky a bude veľkým ašpirantom na titul. My sme dnes hrýzli, chceli sme sa sústrediť na obranu v poli, ktorej sme sa v tomto období na tréningu venovali. Dnes to malo svetlé momenty, a nedali sme svoju kožu lacno. Divácky to bol atraktívny volejbal. Výsledok žiaľbohu nepotešil, ale extrémne mrzieť nemusí. Máme svoj cieľ, svoje sme si odsledovali, zajtra si to rozoberieme na videu. Ideme ďalej. Čaká nás druhá časť extraligy. Chcel by som pozvať všetkých divákov a verím, že uvidia atraktívny volejbal.“

Robin Pělucha, tréner VK Spartak UJS Komárno: „Dnes to bolo veľmi ťažké. Prešov hral veľmi dobre v obrane. V útoku odvážne. My sme sa trápili. Zatlačili nás, nechcem povedať, že výkonom prekvapili, ale hrali dnes naozaj výborne. Nebolo to vôbec jednoduché. Som rád, že sme vyhrali. Boli tam isté nedostatky.“

Martin Sopko st. , kapitán VK MIRAD PU Prešov: „Pekný zápas, akurát s nešťastným koncom pre nás. Komárno si dnes prišlo pre víťazstvo, lebo ho potrebujú do prvej štvorky, to však neznamená, že sme nemali o čo hrať. Myslím si, že to bol dobrý zápas, akurát v tých rozhodujúcich chvíľach sme zlyhali v útočnej fáze. Samozrejme, boli tam chybičky na jednej aj druhej strane, v tom to bolo vyrovnané. Kľúčový bol útok v rozhodujúcich chvíľach. Komárno si odútočilo a my nie, čiže výsledok hovorí za všetko. Som rád za prvý set, kedy sme sa dostali z veľkých trampot a set vyhrali. Potom prišlo to také naše uspokojenie a tie začiatky setov sú zatiaľ katastrofálne. To musíme zlepšiť. V nadstavbe ešte niečo potrénujeme a dôsledne sa pripravíme na play-off. Nemôžeme rozprávať. My už musíme konať. Základná časť nám ukázala veľa. To miesto, ktoré máme je reálny obraz. My nestrácame veľa na prvého ani druhého, ale v rozhodujúcich chvíľach sme to my, ktorí pokazia, respektíve neurobia ten bod. Sme veľmi blízko, ale stále nám niečo chýba. Máme ešte trocha času, ideme na sebe pracovať a v play-off nechceme byť len dôstojným súperom. V play-off chceme postúpiť čo najvyššie. Myslím si, že nikoho neprekvapí, keď poviem, že my nechceme byť na piatom, ani na šiestom mieste. Budeme tvrdo pracovať na tom, aby sme postúpili do boja o medailu. Ideme do toho.“

MVP: Martin Turis (Komárno)
Počet divákov: 239 divákov
Rozhodovali: Peter Malík, Peter Höger

Foto: Andrej Schlank

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK