PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18549/karate_klub_junior_presov_-_na_prvom_mieste_prezimuju_opat_presov_karate_kids.html

Karate klub Junior Prešov - Na prvom mieste prezimujú opäť PRESOV KARATE KIDS

Koncom roka 2019 čakalo PRESOV KARATE KIDS 2. kolo Žiackej ligy VÚKABU v Kežmaroku. Konalo sa dňa 24. 11. 2019. A Junior Prešov bol opäť najlepším Karate klubom. So ziskom 60 medailí (18-21-21) Junior Prešov dominoval celej akcii. Prešov zimuje na čele žiackej ligy. Informácie nám poskytol tréner Juniorov - Čiernik.

Po tom čo sme v 1. kole ligy zanechali za sebou konkurenciu ostatných klubov, dal sa očakávať tvrdý nápor v bodovom hodnotení 2. kola Žiackej ligy. V Kežmarku viaceré kluby postavili súpisky z troch desiatok detí, počet súťažiach siahal k číslu 300 a tak sa zrodili krásne športové súboje na tatami.

Nikto si nič nedaroval, avšak ku koncu išlo o deti a ich radosť zo súťaženia, športovania a karate. A túto úlohu určite súťažiaci, tréneri, rozhodcovia a organizátor zvládli na jednotku. PRESOV KARATE KIDS opäť potvrdili pozíciu lídrov a v bodovom hodnotení si upevnili pozíciu jednotiek.

Zimovať tak bude JUNIOR PREŠOV na 1. mieste s veľkým náskokom pred konkurenciou. My sme radi, že aj napriek maródke deti potvrdili, že aj z mladších ročníkov nám rastie talentovaná športová mládež. Bdžochová, Černický, Baluchovci, Dankovič, Bindzárová, Lachkovičová, Veverka, Kirňák, Pritchard, Sen to sú len jedni z tých, ktorí ukázali že ak sa trénuje pravidelne, výsledky prídu a progres aj najmenších detí príde.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=299

Ďalšou, tentokrát medzinárodnou skúškou bol Memoriál Rudolfa Farmadína 2019, ktorý sa konal v Nitre, dňa 30. 11. 2019. Medailová bilancia bola 2 zlaté, 1 strieborná a 6 bronzových medailí pre JUNIOR PREŠOV bol z tejto super súťaže vynikajúci výsledok. Potešili najmä Halecká a Bryndzová, ktoré vyhrali kategórie super výkonmi. Ostatné PRESOV KARATE KIDS zabojovali a v tvrdej konkurencii sa nestratili.

6. miesto v bodovej štatike a 2. miesto po domácom farmexe zo slovenských klubov potešilo bielo zelené srdcia východniarov z JUNIOR PREŠOV. Ďakujeme za super reprezentáciu mesta Prešov a JUNIOR, svojim trénerom ste urobili radosť, zhodnotil výkony tréner Čiernik.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=297

Poslednou skúškou PRESOV KARATE KIDS v rámci roka 2019, boli Majstrovstvá Slovenskej republiky kadetov a juniorov 2019, konané dňa 07. 12. 2019 v Trnave. JUNIOR PREŠOV sa prezentoval medailovou bilanciou: 0-1-2 jednotlivci a 0-0-2 družstvá, celkovo 17. miesto v bodovacej štatistike klubov.

Informáciu poskytol tréner JUNIORU Čiernik: Vrchol sezóny sa nezadržateľne blížil a my sme vycestovali na súťaž do Trnavy. Aj keď nás zasiahla tragická správa, ktorá sa dotkla osobne ľudí z klubu, snažili sme sa podať čo najlepšie výkony. Minulý rok sme v danej vekovej kategórii nemali ani jednu medailu. Tento rok sme priviezli zostavu detí, z ktorých bola tretina ostaršená. Aj napriek 7 prehrám o 3. miesto, sa nám podarilo z Trnavy ukoristiť v tvrdej konkurencii aj pár cenných kovov. Aj tí čo medailu nemali, odohrali skvelé zápasy a chýbal veľakrát len kúsok šťastia, aby boli úplne spokojní.

V jednotlivcoch nesklamala Jalowiczorová, ktorá striebrom potvrdila svoje výkony z celej sezóny. Bronz v kumite získali v jednotlivcoch Laci a Laciová a ukázali, že v klube a na Slovensku patria k špičke. Družstvo chlapcov 12-13 ročných získali v zložení Katrenič, Kašprišin, Krajňák a Laci bronzovú medailu v ťažkej konkurencii. Taktiež v družstvách kata, získali medailu dievčatá 12-13 rokov v zložení Laciová, Šofraneková a Jaššová.

My sme spokojní s výsledkami, progres v klube jednoznačnej je. Každý odsúťažil na čo mal a jedinou cestou ako byť lepší je, makať, makať a makať na sebe.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=310

 
2.1.2020 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 3071 krát