PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18486/arteterapia_pomaha_detom_s_autizmom.html

Arteterapia pomáha deťom s autizmom

Arteterapeutické centrum pre deti s autizmom Mariah v Prešove vás pozýva na celoslovenský odborný seminár, počas ktorého sa bude diskutovať o integrácii detí s autizmom do kolektívu, ale aj o tom, ako môže týmto deťom pomôcť terapia umením.

Odborný seminár s názvom Intenzívna arteterapia, kľúč k integrácii detí s autizmom sa uskutoční 16. decembra 2019 od 8.00 do 15.00 hod. v Zasadacej miestnosti Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 24.

Spektrum jednotlivých prednášok predstaví nielen to, ako možno pomôcť deťom s autizmom začleniť sa do kolektívu, ale aj o tom, ako im môže pomôcť napr. senzorická stimulácia, muzikoterapia, alebo ako sa môže dieťa s autizmom stať uznávaným umelcom svetového mena.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov.

Nebude chýbať ani zaujímavý tvorivý workshop známej pedagogičky, arteterapeutky, umelkyne a ilustrátorky PaedDr. Ivany Pančákovej plný aktivít pre deti aj ich rodičov.

Seminár sa bude niesť v predvianočnom duchu, nebude chýbať občerstvenie a malé prekvapenie na záver.

Na seminár je potrebné sa vopred prihlásiť prostredníctvom e-mailovej adresy tvorimespolu@gmail.com.

Registračný poplatok 20 eur zahŕňa účasť na prednáškach a workshope, občerstvenie, kávu, nápoje, certifikát o účasti a darček na pamiatku.

Arteterapeutické centrum pre deti s autizmom Mariah sa teší na vašu účasť.

 
3.12.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1034 krát