Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Nákupné centrum Družba v novom šate

Nákupné centrum Družba na Námestí Kráľovnej pokoja v Prešove je po kompletnej rekonštrukcii krajšie a modernejšie. Obnovou prešla aj tanečná sála Folklórneho súboru Šarišan.

„Teší ma, že sa nám postupne darí rekonštruovať nákupné strediská na prešovských sídliskách. Družba na Sídlisku III. prešla kompletnou obnovou, vrátane budovy pre náš folklórny súbor Šarišan. V exteriéri pribudlo aj nové detské ihrisko a obnovené sú aj bezbariérové prístupy, “ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Rekonštrukčné práce na oboch objektoch nákupného centra zahŕňali najmä zateplenie a celkovú opravu fasády, strešného plášťa, výmenu klampiarskych prvkov, bleskozvodu, ale aj povrchové úpravy, ako sú nátery zábradlí, dverí, mreží a ďalších častí. Nákupné centrum Družba dostalo aj nové plastové okná. Budova rekonštrukciou nadobudla estetickejší a reprezentatívnejší vzhľad.

V rámci rekonštrukcie sa obnovila aj tanečná sála Folklórneho súboru Šarišan.

Príďte sa na ňu pozrieť osobne, už túto sobotu 9. novembra 2019 v čase od 8.00 do 10.00 hod. Jej slávnostné otvorenie bude totiž spojené s krásnou myšlienkou - darovaním krvi. Viac informácií nájdete na https://pis.sk/?c=14&id=9887&preview=1.

Celkové náklady na rekonštrukciu Nákupného centra Družba boli v objeme 1 186 142,10 €. Rekonštrukčné práce realizovala firma GMT projekt, spol. s.r.o.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK