Sobota, 08. jún 2024
Meniny má Medard | zajtra Stanislava

Dušičkový víkend v Prešove prinesie zmeny v doprave

Mesto Prešov informuje vodičov o zmene organizácie dopravy pri Mestskom cintoríne počas Sviatku Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. tiež posilní spoje na vybraných linkách.

V termíne od 30.10.2019 do 06.11.2019 budú ulice pri Mestskom cintoríne zjednosmernené. Ulica Dilongova bude jednosmerná v smere od ulice Šafárikovej po ulicu Moyzesovu, a ulica Moyzesova bude jednosmerná v smere od ulice Dilongovej po ulicu Sládkovičovu.

Zjednosmernenie ulíc v okolí Mestského cintorína prispeje k zlepšeniu organizácie dopravy a jednoduchšiemu parkovaniu v tejto lokalite. Ľudia musia počítať s tým, že počas sviatočného víkendu budú parkoviská v okolí cintorínov preplnené. Zároveň chceme apelovať na všetkých vodičov, aby boli pri parkovaní svojich áut ohľaduplní a aby neblokovali ostatné vozidlá.

Kapacitne posilnené spoje MHD
Dopravný podnik mesta Prešov počas sviatočného víkendu kapacitne posilní spoje na linkách číslo 10, 19, 21, 29 a 39. V týchto dňoch budú, podľa cestovného poriadku na jednotlivých linkách, namiesto midibusov premávať klasické autobusy a namiesto klasických autobusov budú premávať kĺbové autobusy.

Aj napriek tomu, že sa žiakom a študentom budúci týždeň začínajú jesenné prázdniny, 30.10. a 31.10.2019 budú všetky linky MHD v Prešove premávať ako počas pracovných dní s obmedzením niektorých školských spojov.

Otváracie hodiny cintorínov počas Dušičiek nájdete: https://pis.sk/?c=12&id=18343&preview=1

Mohlo by Vás zaujímať
Dôjde k uzávierke Vajanského a čiastočnej uzávierke Lesíku delostrelcov
Z dôvodu odstránenia havarijného stavu kanalizácie na uliciach Lesík delostrelcov a Vajanského dôjde od 4. 6. 2024 (od 8:00 hod.) do 30. 6. 2024 k celkovej uzávierke Vajanského ulice a čiastočnej uzávierke na ulici Lesík delostrelcov.
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK