Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na Svetovom dni výživy v Prešove budú dominovať jedlá zo zeleniny

Prešovské kuchárky v utorok 15.10. 2019 predvedú svoje zručnosti a tvorivosť pri príprave rozmanitých jedál. Ochutnávku toho najlepšieho zo školských kuchýň v Prešove ponúknu v rámci kulinárskeho podujatia Svetový deň výživy.

Dejiskom obľúbeného podujatia bude opäť Park kultúry a oddychu v Prešove. V rámci 12. ročníka Svetového dňa výživy kuchárky z Prešova uvaria zeleninové špeciality a pripravia vynikajúce šaláty pre 400 hostí. Už tradične sa pritom budú pridržiavať noriem školského stravovania, aby rodičov detí presvedčili o tom, že aj recepty zo školskej jedálne môžu poľahky konkurovať jedlám z reštaurácií. Do prípravy sa zapoja všetky školské jedálne v meste. Súčinnosť v rámci organizácie podujatia poskytnú MŠ Solivarská a MŠ Mirka Nešpora.

Aktuálny ročník sa ponesie v znamení hesla „Prevencia proti chorobám prostredníctvom zdravej výživy.“ Po úspešných ročníkoch, ktoré boli venované jedlám z rýb, medu, či strukovín sa Odbor školstva, kultúry a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Prešove rozhodol upriamiť pozornosť na rôzne druhy zeleniny. Svetový deň výživy však nebude iba o jej konzumácii, ale aj o užitočných radách z oblasti zdravého stravovania. Jednotlivé druhy zeleniny totiž majú pre ľudský organizmus prospešné účinky, o ktorých mnohí ľudia nevedia.

Mesto Prešov je známe tým, že dlhodobo venuje zvýšenú pozornosť zdravej výžive a zdravému životnému štýlu. V tejto oblasti si už naša samospráva pripísala viaceré pozitívne výsledky a prvenstvá. V roku 2015 získalo mesto prestížne ocenenie ako najlepší zriaďovateľ školských jedálni v Česku a na Slovensku. Veríme, že Svetový deň výživy bude opäť ukážkou vysokej profesionality a odbornej zdatnosti personálu, ktorý denne pripravuje jedlá pre stovky školákov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK