Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

MHK Tatran Prešov - 1. MHK Košice B 25:24 (14:9)

Prvoligová súťaž hádzanárov mala na programe stretnutia 4. kola. Nepochybne jedným z ťahákov bolo východniarske derby prešovského Tatrana a rezervy 1. MHK Košice. Napriek tomu, že zelenobieli sa zahrávali s ohňom, dokázali aj v tomto dueli zvíťaziť a v tabuľke im patrí bez straty bodu druhá priečka za Michalovcami.

Úvod patril jednoznačne domácim hádzanárom. Vo všetkých herných činnostiach predčili súpera a v 18. minúte vyhrávali už 12:3. Zápas sa zdal byť jasnou záležitosťou Tatrana, Prešovčania však akoby zabudli, že derby má svoje osobitosti a vlastným poľavením vrátili súpera do hry. Do polčasu stihli Košičania znížiť na rozdiel piatich gólov a keďže Prešovčania "urazili šťastenu", znižovali aj po prestávke. V 38. minúte bolo 16:16 a začínalo sa odznova... Súperi sa ťahali o každý gólik, deväť minút pred koncom bolo ešte stále nerozhodne. V závere, hoci hostia hrali osobnú obranu na Tumidalského, však tatranci predsa len dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Zároveň sa im však dostalo rukolapného poučenia, že podceňovať súpera sa za žiadneho stavu nevypláca.

Prešov: Callo, Onufer - Tumidalský 4, Kavulič 4, Briešťanský, Jaščur, Breja 2/1, Pašen 3, Marušinec 4, M. Tabačko 5, Durkáč 3, Hudák. Pokutové hody 2/1 - 5/4,vylúčení 2 - 1. Pred 150 divákmi rozhodovali Richvalský a Vorreiter.

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK