Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

YouTuber MOON spôsobil v KND-čku eufóriu

Silné emócie a euforické stavy prežili deti z prešovského Klubu nadaných detí . Hviezdu kanálu YouTube mohli vidieť, zažiť a počuť naživo. Medzi svojich talentovaných fanúšikov prišiel aj s ochrankou. MOON prezradil čosi o sebe, o žiackych rokoch i o svojej závratnej kariére. Aj v jeho prípade platí, že začiatky boli veľmi ťažké.

YouTuber MOON

Na začiatku bol Minecraft
Keď s YouTubom začínal, bol ešte žiakom základnej školy. Z telesnej výchovy mal paradoxne najradšej beh. A keďže do telocviku bol zaradzovaný málo, telocvik veľmi neobľuboval. Na ZŠ-ke sa pod ochranou Windowsu XP 2009/2010 stretol s Minecraftom. Hra sa mu veľmi zapáčila a stačil mu vizuálny kontakt, aby sa ju naučil hrať. Začal sledovať youtuberov, a to nielen videá, ale aj spôsob, akým tvoria. Teda ich choreografiu a strih. V tom čase mohol byť na internete len hodinu denne. Svetlo sveta uzrel jeho prvý klip.

V súboji s umením zvíťazil YouTube
Všestranne nadaný mladík okúsil hru na klavíri aj na husliach. Husle trápil dokonca plných desať rokov. Medzi osobné úspechy považuje aj moment, keď sa naučil povedať „r“. Začiatkom roku 2016 natočil prvý minecraftový film. Usporiadal nábor hercov a začali nakrúcať. S kamarátmi potom založili StudioMoonTV.

Sníval o stovke, dnes sú ich stotisíce
Na začiatku mal MOON túžbu pre svoj kanál získať sto odberateľov. Spočiatku ich bolo len 20. K tomu sa pridali kritické komentáre. Pustil sa do spolupráce s ďalšími youtubermi, počet jeho odberateľov stúpol na stovku, potom na tisícku. Dnes je ich vyše 400 tisíc. Za 100 000 odberateľov získal tzv. youtube button. Podľa MOONa ho Youtube naučil zodpovednosti za svoje konanie. S veľkou slávou a vplyvom totiž podľa neho prichádza aj veľká zodpovednosť.

Bez charakteru a jazyka to nejde
Známy YouTuber sa aj v Klube nadaných detí prihlásil k hnutiu, ktoré hlása, že prvoradé je plnenie si školských povinností. Že veľmi dôležité a záslužné je nepodvádzať a neklamať rodičov a do života sa dobre zíde nielen cudzí, ale aj materinský jazyk. MOON povzbudil deti, aby išli za svojimi snami, aj keby boli pred nimi neviem aké prekážky. Človek sa každým jedným nárazom stáva silnejší a odvážnejší. MOON zanechal v Klube nadaných detí silnú stopu a spôsobil ošiaľ. Pred školou, ktorá je domovským stánkom nadaných, ho už čakali ďalší fanúšikovia z iných zéešiek.

YouTuber MOON
YouTuber MOON
YouTuber MOON
YouTuber MOON
YouTuber MOON
YouTuber MOON
YouTuber MOON
Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK