PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18273/ako_zachranit_zivot.html

Ako zachrániť život

Prešovskí mestskí policajti si v priestoroch mestského úradu na Jarkovej ulici precvičili svoje zručnosti a znalosti týkajúce sa poskytovania prvej pomoci. Všetky dôležité zásady, týkajúce sa toho "Ako zachrániť život" im prišli v utorok 24.9.2019 názorne predviesť zdravotníci z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Príslušníci Mestskej polície v Prešove majú v tejto oblasti niekoľkoročné skúsenosti a už neraz počas výkonu hliadkovej činnosti asistovali pri záchrane života. Na druhej strane, opakovanie je matka múdrosti a ozrejmiť si znalosti z poskytovania prvej pomoci nikdy nie je na škodu, ba práve naopak.

Každý človek by mal mať základné život zachraňujúce vedomosti a zároveň ich vedieť aj využiť. Nikto z nás totiž nevie, kedy sa nám zídu. S náhlymi neočakávanými situáciami, v ktorých môže byť ohrozené zdravie alebo život sa môžeme stretnúť kedykoľvek a kdekoľvek. Aj preto dávame do pozornosti internetovú stránku operačného strediska záchrannej zdravotnej služby http://www.155.sk/prva-pomoc/, kde sa v krátkych videách môžete dozvedieť ako na to v rôznych situáciách.

Cvičenie mestských policajtov so záchranármi bolo zároveň venované kardiopulmonálnej resuscitácii (KPR). Kiežby sa prešovskí mestskí policajti s takýmito situáciami stretávali čo najmenej. No ak sa tak stane, budú pripravení.

 
27.9.2019 | Pridal: Redakcia pis.sk | Mesto Prešov | čítané: 1945 krát