Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mládenci obvinení zo zločinu lúpeže

Na Ulici Kováčskej v Prešove došlo v pondelok (16.09.2019) vo večerných hodinách k zločinu lúpeže. Poškodeným bol 26 ročný muž.

Páchatelia pristúpili k nemu a pýtali cigaretu, muž cigaretu nemal a tak ho dvaja mladí muži fyzicky napadli. Zhodili ho na zem, kopali nohami a udierali do celého tela. Jeden z útočníkov mu z vrecka nohavíc vytiahol mobilný telefón. Vzali mobil a šli z miesta preč. Napadnutý muž ich oslovil, že ak mu vrátia mobil dá im finančnú hotovosť. Súhlasili a tak sa všetci odobrali k bankomatu. Počas tejto cesty duchaprítomný Prešovčan začal kričať volajte políciu! Útočníci hodili mobil na zem a ušli preč.
Napadnutý muž utrpel viaceré zranenia (odreninu ruky i čela, tržnú ranu na perách), škoda na mobilnom telefóne vznikla vo výške 100, -Eur.
Dvaja muži podozriví z tohto trestného činu boli políciou v krátkom čase po čine zadržaní a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na základe dôkaznej situácie z uvedeného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 20 ročného mladíka z obce Sokoľany a 19 ročného mládenca z Prešova. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Obvineným ak sa vina preukáže, hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov!

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK