Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Islandská kapela GusGus sa po 7 rokoch vracia do Tabačky

Islandská elektronická kapela GusGus sa po siedmich rokoch vracia do Košíc. Svoj v poradí druhý košický koncert odohrajú 17. augusta o 20:00 hod. v priestoroch Tabačky Kulturfabrik v Košiciach.

Kapela GusGus vznikla v roku 1995, ako projekt desiatich nadaných hercov, filmárov, fotografov, hudobníkov, dizajnérov a spevákov. Inšpiráciou k pomenovaniu GusGus bol nemecký film Angst essen seele auf , v ktorom jedna zo ženských postáv varila kuskus. Ich aktivity viedli najprv ku krátkemu filmu Pleasure, ktorý im priniesol viaceré ocenenia a uznanie kritikov. Zakrátko však začala prevládať hudobná stránka projektu. Už v roku 1996
boli jednou z najvyhľadávanejších elektronických kapiel z Islandu. O rok neskôr, v roku 1997 vydali album Polydistortion, ktorý im zabezpečil kompletne vypredané turné a status celosvetovej hviezdy. Od roku 2016 tvoria zoskupenie iba dvaja členovia a to Daníel Ágúst a Biggi Veira. Za viac ako 20 rokov svojho pôsobenia kapela vyskúšala rôzne žánre elektronickej hudby od techna cez trip-hop, house, trance, pop… .

Začiatkom roka 2018 prišli GusGus s novým singlom „Featherlight“, ktorý predznamenal desiatu štúdiovku Lies Are More Flexible . Portál music OMH o albume napísal: „Gus Gus zostávajú jedným z najflexibilnejších počinov elektronickej hudby, kde členovia kapely prichádzajú a odchádzajú, vydavateľstva sa menia, ale kvalita piesní a produkcie zostáva na úrovni, o ktorej môže väčšina kapiel len snívať.“

Členovia zoskupenia GusGus navštívili Tabačku už v roku 2012, kedy zahrali pre vypredanú sálu, ako headliner festivalu nového umenia a technológií Moonride. Svoj druhý koncert v Tabačke odohrajú 17. augusta o 20:00 hod. vo Veľkej sále!

GusGus - Fireworks
https://www.youtube.com/watch?v=9jXYjSxn_IM
GusGus – Over
https://www.youtube.com/watch?v=K703vlIgens
GusGus – Don’t Know How To Love
https://www.youtube.com/watch?v=RHxvcIfMrj4
GusGus – Airwaves
https://www.youtube.com/watch?v=v6TP-M3dKcY

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK