Piatok, 03. máj 2024
Meniny má Galina | zajtra Florián

Islandská kapela GusGus sa po 7 rokoch vracia do Tabačky

Islandská elektronická kapela GusGus sa po siedmich rokoch vracia do Košíc. Svoj v poradí druhý košický koncert odohrajú 17. augusta o 20:00 hod. v priestoroch Tabačky Kulturfabrik v Košiciach.

Kapela GusGus vznikla v roku 1995, ako projekt desiatich nadaných hercov, filmárov, fotografov, hudobníkov, dizajnérov a spevákov. Inšpiráciou k pomenovaniu GusGus bol nemecký film Angst essen seele auf , v ktorom jedna zo ženských postáv varila kuskus. Ich aktivity viedli najprv ku krátkemu filmu Pleasure, ktorý im priniesol viaceré ocenenia a uznanie kritikov. Zakrátko však začala prevládať hudobná stránka projektu. Už v roku 1996
boli jednou z najvyhľadávanejších elektronických kapiel z Islandu. O rok neskôr, v roku 1997 vydali album Polydistortion, ktorý im zabezpečil kompletne vypredané turné a status celosvetovej hviezdy. Od roku 2016 tvoria zoskupenie iba dvaja členovia a to Daníel Ágúst a Biggi Veira. Za viac ako 20 rokov svojho pôsobenia kapela vyskúšala rôzne žánre elektronickej hudby od techna cez trip-hop, house, trance, pop… .

Začiatkom roka 2018 prišli GusGus s novým singlom „Featherlight“, ktorý predznamenal desiatu štúdiovku Lies Are More Flexible . Portál music OMH o albume napísal: „Gus Gus zostávajú jedným z najflexibilnejších počinov elektronickej hudby, kde členovia kapely prichádzajú a odchádzajú, vydavateľstva sa menia, ale kvalita piesní a produkcie zostáva na úrovni, o ktorej môže väčšina kapiel len snívať.“

Členovia zoskupenia GusGus navštívili Tabačku už v roku 2012, kedy zahrali pre vypredanú sálu, ako headliner festivalu nového umenia a technológií Moonride. Svoj druhý koncert v Tabačke odohrajú 17. augusta o 20:00 hod. vo Veľkej sále!

GusGus - Fireworks
https://www.youtube.com/watch?v=9jXYjSxn_IM
GusGus – Over
https://www.youtube.com/watch?v=K703vlIgens
GusGus – Don’t Know How To Love
https://www.youtube.com/watch?v=RHxvcIfMrj4
GusGus – Airwaves
https://www.youtube.com/watch?v=v6TP-M3dKcY

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK