Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

LEGENDARIUM: Vysoké Tatry plné zážitkov pre celú rodinu

Tatry plné zážitkov. Zdroj - KOCR Severovýchod Slovenska
Tatry plné zážitkov. Zdroj - KOCR Severovýchod Slovenska

Objavte Vysoké Tatry s celou rodinou. Máme pre vás tipy na výlety, ktoré zvládnu aj deti. Na výletoch ich bude motivovať zbieranie nálepiek Legendarium. S Vysokými Tatrami sa totiž spája legenda o víle Kvetuške a ježibabe Kikimore. Len víla Kvetuška totiž vie, kde sa v Tatrách nachádza zlato. Po poklade však túži aj striga Kikimora. Vydajte sa po stopách legendy a objavte skryté tajomstvá Vysokých Tatier.

Na vybraných miestach získate ku vstupnému zdarma komiks s celým príbehom o Kvetuške a súťažnú nálepku Legendarium. Za nálepky je možné počas leta získavať zľavy na vstupné a zároveň sa zapojiť do záverečného žrebovania o hodnotné ceny pre celú rodinu.

Poliankovo, Tatranská Polianka (digitálna galéria)
Ak si myslíte, že galéria nedokáže uchvátiť pozornosť detí na viac ako 5 minút, neváhajte navštíviť galériu Poliankovo v Tatranskej Polianke a presvedčíte sa o opaku. Deti budú unesené z moderných technológii, ktoré im prinesú dokonalý vizuálny zážitok. Kde inde si budete môcť vyskúšať splav rozbúrenej rieky alebo pohojdať sa nad najvyšším vodopádom sveta? Za návštevu Poliankova navyše získate súťažnú nálepku KVETUŠKY a komiks Legendarium. Viac...

Múzeum TANAP-u, Tatranská Lomnica
Rovno z Poliankova môžete zamieriť do Múzea TANAP-u, kde sa oboznámite so zaujímavosťami tatranskej prírody. Múzeum každoročne privíta okolo 30 000 návštevníkov a tak sa radí medzi najnavštevovanejšie na Slovensku. V múzeu nájdete zástupcov hmyzu, motýľov, plazov, rýb, vtákov a model medvedieho brllohu. Oddýchnuť si môžete počas prechádzky v Tatranskej botanickej záhrade. Na deti v múzeu čaká súťažná nálepka ježibaby KIKIMORY do komiksu Legendarium.

SKI museum, Tatranská Lomnica
Ak ste milovníkom zimných športov a zaujíma vás, ako sa kedysi lyžovalo alebo sánkovalo, neváhajte navštíviť SKI museum. Expozícia múzea zachytáva na ploche takmer 300 m² históriu vzniku a vývoja tatranských zimných športov od počiatku tatranských osád, prevažne do roku 1945. Aj tu je pre vás pripravená súťažná nálepka KIKIMORA.

Komiks a nálepky získaš:
Poliankovo, Tatranská Polianka (digitálna galéria)(nálepka Kvetuška), web
Múzeum TANAP-u, Tatranská Lomnica (nálepka Kikimora), web
SKI museum, Tatranská Lomnica (nálepka Kikimora), web

Ďalšie tipy na výlety:

Štrbské pleso
Štrbské pleso patrí medzi najkrajšie a najviac navštevované plesá vo Vysokých Tatrách. Doprajte si krásnu prechádzku okolo plesa, zastavte sa na kávu v jednom z okolitých hotelov a vychutnajte si nádherný výhľad na tatranskú prírodu. Výlet si môžete spestriť člnkovaním na plese s výhľadom na tatranské štíty. Viac...

Vodopád Skok
Zo Štrbského plesa sa určite oplatí vydať na nenáročnú túru k 25 metrov vysokému vodopádu Skok, ktorý je štvrtý najvyšší v celých Tatrách. Túra sa začína pri železničnej stanici na Štrbskom Plese, odkiaľ pokračuje po asfaltke ku skokanským mostíkom, ďalej po žltej značke cez Mlynickú dolinu až k vodopádom.

Hrebienok a Kvantárium
Vyvezte sa lanovkou alebo absolvujte nenáročnú túru na Hrebienok, ktorý je plný atrakcií. Po výstupe si môžete oddýchnuť v relax zóne, ktorá poskytuje pohodlné ležadlá v nádhernom tatranskom prostredí plnom drevených medveďov.

Keď budete na Hrebienku, určite sa oplatí navštíviť Kvantárium – interaktívnu galériu svetla. Kvantárium vás prenesie do rozprávkového sveta plného rôznorodých multimediálnych show, interaktívnych exponátov, vysvetlení fyzikálnych javov. Prehliadka je kúzelná, umelecká, vzdelávacia a zaujme ako najmenších, tak aj dospelých.

Rainerova útulňa
Ak by vám prechádzka na Hrebienok nestačila, pol hodinovou nenáročnou chôdzou sa dostanete k Rainerovej útulni. Názov útulňa vychádza z faktu, že sa jedná o najmenšiu chatu vo Vysokých Tatrách, v ktorej nie je možné prespať.

Svištia krajinka, Skalnaté Pleso
So zaujímavým programom pre deti v Tatrách rozhodne nekončíme! Ďalším skvelým tipom na výlet je vonkajšie svištie ihrisko pri stanici lanovky na Skalnatom Plese. Deti sa nielen zabavia, ale aj naučia, aké stopy zanechávajú tatranské zvieratká. Okrem preliezok ihrisko ponúka aj vyrezávané drevené kamzíky, svište, medvede a veľa iného. Dostanete sa tam kabínkovou lanovkou z Tatranskej Lomnice, alebo peši z Hrebienka po Tatranskej Magistrále.

Tricklandia, Starý Smokovec
Neopakovateľný zážitok vás čaká v Tricklandii – v galérii trick-artu a optických ilúzií. Jej prostredie vás vtiahne do ľudových rozprávok, povestí, obcí a zámkov Slovenska. Čaká na vás 24 atrakcií, 15 trick-artových obrazov, rozšírená realita a najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe. Ako bonus si domov odnesiete originálne fotografie.

Galéria Dobrá hračka
Chcete vedieť, či máte doma budúceho doktora, astronauta, archeológa alebo hasiča? V galérii Dobrá hračka nájdete 12 stanovíšť s povolaniami a vaše deti si budú môcť vyskúšať každú profesiu. Na každom stanovišti sa nachádzajú hračky prispôsobené danej profesii. Viac...

Vydajte sa po stopách legiend a spoznajte skvelé miesta na výlety pre celé rodiny.

Na vybraných miestach získate ku vstupnému zdarma komiks o legendách a súťažnú nálepku Legendarium. Za nálepky je možné počas leta získavať zľavy na vstupné a zároveň sa zapojiť do záverečného žrebovania o hodnotné ceny pre celú rodinu. Viac informácií...

Legendarium ti zároveň prináša vyše 100 tipov na výlety. Na viac ako 50 z nich môžeš získať komiks a súťažné nálepky. Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj ceny pre celú rodinu!

Na cesty za legendami sa vydal moderátor Gregor Mareš aj s deťmi a priateľmi.
Pozrite si, čo musíte zažiť v Tatrách, a ako sa zapojiť do súťaže LEGENDARIUM.

Ďalšie tipy na výlety

Ceny v súťaži

Zdroj článku: KOCR Severovýchod Slovenska, www.legendarium.info

Poliankovo. Zdroj - www.poliankovo.sk
Múzeum TANAP-u, Foto - KOCR Severovýchod Slovenska
Ski museum. Zdroj - KOCR Severovýchod Slovenska
Štrbské pleso - Marek Hajkovský
Vodopád Skok,  Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Hrebienok a Kvantárium 1. foto - Jano Štovka; Hrebienok a Kvantárium 2. foto - Marek Hajkovský
Rainerova útulňa.  Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Svištia krajinka, Foto - MArek Hajkovský, OOCR RVT
Tricklandia - Tricklandia
Galéria Dobrá hračka, Zdroj -  Galéria Dobrá hračka a KOCR Severovýchod Slovenska
Legendarium
Súvisiace články
8.9.2019 LEGENDARIUM: Za neandertálcami a zábavou do Popradu a okolia 7.9.2019 LEGENDARIUM: 12 miest, ktoré nevynechajte vo Svidníku a okolí 5.9.2019 LEGENDARIUM: Malebné hrady na dosah ruky 2.9.2019 LEGENDARIUM: Videli ste už malý Slovenský raj pri Prešove? 1.9.2019 LEGENDARIUM: Medzilaborce s okolím vás prekvapia 31.8.2019 LEGENDARIUM: Spoznajte Švejkove dobrodružstvá v Humennom 31.8.2019 LEGENDARIUM: Spišská Belá - rodné mesto J. M. Petzvala 30.8.2019 LEGENDARIUM: Poloniny ponúkajú miesta, ktoré si zamilujete 29.8.2019 LEGENDARIUM: Levoča ponúka zážitky pre celú rodinu 27.8.2019 LEGENDARIUM: Ako vznikol Sabinov? 7.8.2019 LEGENDARIUM: Kežmarok - pôvabné kráľovské mesto ukrývajúce poklad 30.7.2019 LEGENDARIUM: Kam s deťmi v Pieninách 28.7.2019 LEGENDARIUM: Bardejov, historické mesto ukryté pod pamiatkami UNESCO 25.7.2019 LEGENDARIUM: Ždiar - čarovný kraj pod úpätím Belianskych Tatier 23.7.2019 LEGENDARIUM: Poklady Prešova: soľ, opál a mnoho iného 21.7.2019 LEGENDARIUM: Návrat do čias rytierov i na Domašu 19.7.2019 LEGENDARIUM: Kam v Snine a okolí? Ďaleký východ vás prekvapí
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK