Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

LEGENDARIUM: Ždiar - čarovný kraj pod úpätím Belianskych Tatier

V dedine Ždiar pod Belianskymi Tatrami žila dievčina Žofia. Bola krásna ako každá žena v Ždiari, ba hádam ešte krajšia. A keďže bola aj pracovitá a robota jej šla od ruky (najmä práca so senom), volali ju Vidla.

Legendarium
Legendarium

V dedine Ždiar pod Belianskymi Tatrami žila dievčina Žofia. Bola krásna ako každá žena v Ždiari, ba hádam ešte krajšia. A keďže bola aj pracovitá a robota jej šla od ruky (najmä práca so senom), volali ju Vidla.

Spoznajte najkrajšie časti čarokrásnej obce Ždiar pod úpätím Belianskych Tatier a zbierajte nálepky pracovitej Vidly a kováča Havrana. Na vybraných miestach získate ku vstupnému zdarma komiks o legendách a súťažnú nálepku Legendarium. Za nálepky je možné počas leta získavať zľavy na vstupné a zároveň sa zapojiť do záverečného žrebovania o hodnotné ceny pre celú rodinu.

Komiks a nálepky získaš:
Múzeum Ždiarsky dom (Havran a Vidla), web
Svetelný dom, Ždiar (Havran a Vidla), web
Chodník korunami stromov (dievčina Vidla), web

Múzeum Ždiarsky dom, Ždiar
Chcete vidieť ako žili tradiční obyvatelia Gorali? Chcete sa obliecť do ždiarskeho kroja? Navštívte Ždiarsky dom, ktorý sa nachádza v originálnej drevenici, kde si zároveň môžete vychutnať aj goralskú hudbu a ochutnávku miestnych špecialít. Zaujímavým spestrením návštevy múzea môže byť aj jazda na konskom záprahu cez Ždiar a blízke okolie. Za návštevu získate nálepku Vidly a Havrana.

Svetelný dom, Ždiar
Príďte zažiť neopakovateľnú a jedinečnú prechádzku unikátnym svetom svetelných atrakcií v Belianskych Tatrách. Počas leta budú môcť rodiny s deťmi objavovať tajomný svet unikátnych živočíchov. Svetelný dom sa nachádza v obci Ždiar len 12 minút od skicentra Strednica a 5 minút od skicentra Strachan. Za návštevu získate nálepku Vidly a Havrana. Viac...

Chodník korunami stromov, Bachledka
Drevený chodník vo výške 24 metrov vás zavedie až k vyhliadkovej veži (32 m). Na jej vrchole sa nachádza pochôdzna sieť a podesta s panoramatickým výhľadom. Okolie ponúka turistické chodníky, bobovú dráhu a detské ihriská. Môžete sa naň dostať z Bachledovej doliny alebo pešou túrou z Malej Frankovej a Jezerska. Chodník je ukončený špirálovitou Vyhliadkovou vežou, ktorej výška je 32 m, kde si budete môcť vychutnať krásne výhľady na Belianske Tatry, Zamagurie, či Pieniny. Za návštevu získate nálepku dievčiny Vidly. Viac...

Ďalšie tipy na výlety
Family Park Strachankovo
Ďalšou atrakciou, ktorú prináša obec Ždiar, je Family Park Strachankovo. Ideálny výlet pre rodiny s deťmi, kde budete môcť zažiť mnoho dobrodružstiev. Nakŕmite zvieratká, pohráte sa s nimi alebo sa budete môcť o nich starať. Taktiež na deti čakajú rôzne preliezačky a aktivity, ktoré pre nich pripravili animátori. Užiť si môžete rodinnú opekačku priamo v areáli.

Jezerské jazero
Juhovýchodne od obce Jezersko, pod svahmi Spišskej Magury, sa nachádza Jezerské jazero. V jazere našli svoj domov vzácne druhy rašelinníkov a obklopuje ho komplex smrekových lesov.

Bobová dráha Ski and sun Bachledka a Spider park v Tatranskej kotline
Radi by ste zažili adrenalínový zážitok? Nebojte sa a vychutnajte si najdlhšiu bobovú dráhu v Tatrách. Bobová dráha Ski and Sun Bachledka na vás čaká na vrchole Spišskej Magury neďaleko Chodníka korunami stromov. Ďalší adrenalínový zážitok ponúka Spider Park v Tatranskej kotline, s prekážkami rôznej náročnosti na stromoch. Obe atrakcie zaručia kompletnú zábavu pre deti i dospelých.

Belianska jaskyňa
Jedinou sprístupnenou jaskyňou v Tatrách je práve Belianska jaskyňa. Ukrýva ohromujúce prírodné kvapľové úkazy s dĺžkou 50 metrov alebo nádherné vyzdobené sintrové vodopády. Viac...

Osturňa
Malebná dedinka je živým skanzenom, kde nájdete 157 chránených objektov ľudovej architektúry.

Vydajte sa po stopách legiend a spoznajte skvelé miesta na výlety pre celé rodiny s projektom Legendarium.

Na vybraných miestach získate ku vstupnému zdarma komiks o legendách a súťažnú nálepku Legendarium. Za nálepky je možné počas leta získavať zľavy na vstupné a zároveň sa zapojiť do záverečného žrebovania o hodnotné ceny pre celú rodinu.

Legendarium ti zároveň prináša vyše 100 tipov na výlety. Na viac ako 50 z nich môžeš získať komiks a súťažné nálepky. Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj ceny pre celú rodinu!

Ďalšie tipy na výlety

Ceny v súťaži

Zdroj článku: KOCR Severovýchod Slovenska, www.legendarium.info

Múzeum Ždiarsky dom. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska

Múzeum Ždiarsky dom. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Svetelný dom Ždiar. Foto - www.svetelnydom.sk

Svetelný dom Ždiar. Foto - www.svetelnydom.sk
Chodník korunami stromov Bachledka. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska

Chodník korunami stromov Bachledka. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Family park Strachankovo. Foto - www.strachankovo.sk

Family park Strachankovo. Foto - www.strachankovo.sk
Jezerské jazero. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska

Jezerské jazero. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Bobová dráha Bachledka. foto - Bachledka Ski and Sun

Bobová dráha Bachledka. foto - Bachledka Ski and Sun
Belianska jaskyňa.  Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska

Belianska jaskyňa. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Osturňa.  Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska

Osturňa. Foto - Jano Štovka, KOCR Severovýchod Slovenska
Súvisiace články
8.9.2019 LEGENDARIUM: Za neandertálcami a zábavou do Popradu a okolia 7.9.2019 LEGENDARIUM: 12 miest, ktoré nevynechajte vo Svidníku a okolí 5.9.2019 LEGENDARIUM: Malebné hrady na dosah ruky 2.9.2019 LEGENDARIUM: Videli ste už malý Slovenský raj pri Prešove? 1.9.2019 LEGENDARIUM: Medzilaborce s okolím vás prekvapia 31.8.2019 LEGENDARIUM: Spoznajte Švejkove dobrodružstvá v Humennom 31.8.2019 LEGENDARIUM: Spišská Belá - rodné mesto J. M. Petzvala 30.8.2019 LEGENDARIUM: Poloniny ponúkajú miesta, ktoré si zamilujete 29.8.2019 LEGENDARIUM: Levoča ponúka zážitky pre celú rodinu 27.8.2019 LEGENDARIUM: Ako vznikol Sabinov? 10.8.2019 LEGENDARIUM: Stará Ľubovňa a okolie ponúka nielen hrad. Očarí celú rodinu 7.8.2019 LEGENDARIUM: Kežmarok - pôvabné kráľovské mesto ukrývajúce poklad 3.8.2019 LEGENDARIUM: Vysoké Tatry plné zážitkov pre celú rodinu 30.7.2019 LEGENDARIUM: Kam s deťmi v Pieninách 28.7.2019 LEGENDARIUM: Bardejov, historické mesto ukryté pod pamiatkami UNESCO 23.7.2019 LEGENDARIUM: Poklady Prešova: soľ, opál a mnoho iného 21.7.2019 LEGENDARIUM: Návrat do čias rytierov i na Domašu 19.7.2019 LEGENDARIUM: Kam v Snine a okolí? Ďaleký východ vás prekvapí
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK