Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Volejbalisti PU ladili formu v Maďarsku

Dunaújaváros - Počas víkendu sa pripravovali volejbalisti VK PU Prešov pred štartom extraligy u našich južných susedov. Zúčastnili sa turnaja Duna cup 2000 v Dunaújvárosi, kde konfrontovali svoje sily so silnými maďarskými celkami.

V prvom dueli podľahli Szegedu 2:3 (22, -23, 23, -27, -12), keď viedli na sety 2:1 a vo štvrtom 23:17... "Za tohoto stavu sme nedokázali po nahrávke do bezblokovej situácie položiť loptu, nezvládli sme koncovku a napokon prehrali. Bol to však dobrý zápas, náš výkon sa mi celkom pozdával," poznamenal tréner VK PU Daniel Oravec. V ďalších dvoch zápasoch jeho zverenci nestratili ani set, porazili Kazincbarcziku 3:0 (27, 21, 23) a aj domáci Dunaferr Dunaújváros 3:0 (27, 20, 32). Aj výsledky setov naznačujú, že stretnutia sa vyznačovali predovšetkým vyrovnanosťou. "Dva týždne pred extraligou to bola užitočná previerka síl. Pod náš výkon sa podpísala tak trocha aj únava z cestovania, predsa len, do Dunaújvárosu je to dosť ďaleko," hodnotil prešovský kormidelník. V Maďarsku mal k dispozícii nahrávačov Kempu a Repáka, blokárov Müncnera, Červeňa a Škvareka, smečiarov Vartovníka, Vokála, Gešperíka, Sopka a Žilku, libera hral Vlkolinský. Do začiatku ligy majú Prešovčania na pláne ešte štvrtkový zápas v Kazincbarczike a generálkou bude domáci súboj s Humenným nabudúcu stredu.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK