Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Čaká nás úplná uzávierka Levočskej ulice. Dôležité info pre vodičov!

Už tento víkend sa v Prešove musíme pripraviť na rozsiahle dopravné obmedzenia. Vyžiada si ich rekonštrukcia železničného priecestia na Levočskej ulici. Ako budú vyzerať obchádzkové trasy?

Od piatku 5. júla 2019 do nedele 7. júla 2019 bude z dôvodu rekonštrukcie a rozširovania železničného priecestia úplne uzavretá Levočská ulica. Obmedzenia sa podľa najnovších informácií nebudú týkať len osobných, nákladných áut a MHD, ale aj chodcov a cyklistov, teda všetkých účastníkov cestnej premávky.

Vodiči môžu počas uvedených dní využívať tieto obchádzkové trasy:

Vozidlá do 3,5 tony (osobné a dodávkové automobily)
obojsmerne - Levočská - Remscheidská - Okružná - Požiarnická - Obrancov mieru - Levočská

Vozidlá nad 3,5 tony (nákladné vozidlá a autobusy, okrem MHD)
obojsmerne - Vranovská - Prešovská (Ľubotice) - Arm. gen. Svobodu - Švábska - Pražská - Pod Kalváriou - Obrancov mieru - Levočská

Vozidlá nad 3,5 tony, ktoré neodbočia na obchádzku na Vranovskej ulici alebo ich začiatok cesty bude za križovatkou Vranovská - Prešovská, môžu využiť obchádzkovú trasu: Duklianska - Sabinovská - Bajkalská - Prostějovská - Volgogradská - Levočská.

Obchádzkové trasy sú vyznačené v jednotlivých mapách v tomto článku (1. mapa pre vozidlá do 3,5 tony, 2. mapa pre vozidlá nad 3,5 tony).

V súvislosti s úplnou uzávierkou Levočskej ulice prosíme počas uvedených dní vodičov najmä o zvýšenú opatrnosť, trpezlivosť a ústretovosť.

Stavebné práce na križovatke ulíc Levočská – Obrancov mieru – Vlada Clementisa a výstavba nového mosta cez rieku Torysa na Levočskej ulici sa počas mesiacov júl a august 2019 dotknú aj trasovania liniek MHD v Prešove.

V dňoch od 5. júla do 31. augusta 2019 bude preto trolejbusová doprava úplne vylúčená na Levočskej ul. , ale aj na Sídlisku III a uliciach Obrancov mieru a 17. novembra. Preprava bude zabezpečená náhradnými spojmi.

Zmena sa týka liniek MHD s označením 2, 4, 5, 7, 8 a X. Časové intervaly príchodov a odchodov si môžete pozrieť aj na webovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov. Pri prevádzke je potrebné rátať s približne dvojminútovým meškaním.

Zmeny v cestovných poriadkoch prešovskej MHD nájdete: https://pis.sk/clanok/18063/rekonstrukciu_krizovatky_na_levocskej_budu_cez_leto_sprevadzat_dopravne_obmedzenia-_ako_ovplyvnia_mhd.html
a na webovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov, a.s. na odkaze: https://www.dpmp.sk/novinky/novinka-190617100838~LCP_spojene.pdf .

mapa pre vozidlá nad 3,5 tony

mapa pre vozidlá nad 3,5 tony
mapa pre vozidlá do 3,5 tony

mapa pre vozidlá do 3,5 tony
Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK