Piatok, 10. máj 2024
Meniny má Viktória | zajtra Blažena

Boccia Tatra Cup 2019 – príležitosť na stretnutie...

V dňoch 13.–17.6.2019 sa v Alexandra Wellness Hoteli v Liptovskom Jáne uskutočnilo jedno z najvýznamnejších medzinárodných podujatí pre telesne postihnutých športovcov organizované na Slovensku. Piateho ročníka turnaja "Boccia Tatra Cup" sa zúčastnili výpravy z ôsmych krajín, Čiech, Poľska, Maďarska, Chorvátska, Walesu, Anglicka, Belgicka a domáceho Slovenska.

O jeho rastúcej obľube a kvalite svedčí aj účasť popredných svetových hráčov tohto paralympijského športu, ako sú Adam Peška (CZE) – BC3, 5. na svete, Davor Komar (CRO) – BC4, 6. na svete, Róbert Mezík (SVK) – BC2, 6. na svete a Samuel Andrejčík (SVK) – BC4, 11. na svete a mnohých ďalších. Cieľom podujatia bolo umožniť aj hráčom (ne-reprezentantom) porovnanie na medzinárodnej úrovni a stretnutie so svojimi idolmi a „hviezdami“ v športe, ktorému sa tak vášnivo venujú.

Vo štvrtok bola na programe príprava športoviska v športovej hale, ktorá je súčasťou areálu hotela, príchod športovcov, ubytovanie a večerný tréning. V piatok ráno sa všetko začalo otváracím ceremoniálom, nástupom hráčov jednotlivých výprav, predstavením rozhodcov a vystúpením slovenských reprezentantov v tanci na vozíku, Márie Dutkovej a Martina Šolca.

Potom už počas celého dňa prebiehali súťaže v pároch BC3 a BC4 a tímoch BC1/BC2. Na prvých miestach sa napokon umiestnili v tímoch 1. CZE 1 – Blažková, Žabka, Petrák, 2. SVK – Opát, Mezík, Kurilák, 3. CZE 2 – Skopalová, Pokorná, Kreibichová, v pároch BC3 1. CZE – Peška, Čermáková, 2. SVK – Burianek, Klohna, 3. WAL/POL – Parrish, Bednarek, v pároch BC4 1. ENG/SVK – Thompson, Andrejčík, 2. CRO – Komar, Osmanovič, 3. HUN – Hegedus, Berkes, Szabó.

V sobotu a nedeľu boli na programe súťaže jednotlivcov, v ktorých nakoniec uspeli BC1 – 1. Roman Sajdak CZE, 2. Wojciech Lamch POL, 3. Barbora Skopalová CZE, BC2 – 1. Rastislav Kurilák SVK, Rafal Stasiak POL, 3. Francis Rombouts BEL, BC3 – 1. Alois Běhounek, asist. Roman Suda CZE, 2. Karl Parrish, asist. Steve Parrish WAL, 3. Boris Klohna, asist. Michal Kall SVK, BC4 – 1. Samuel Andrejčík SVK, 2. Davor Komar CRO, 3. László Hegedus HUN.

Podvečer nasledovalo slávnostné vyhlásenie víťazov. Hráči obdržali medaily, diplomy a vecné ceny od mesta Liptovský Mikuláš. Potom večera a záverečná „after“ party.

V pondelok po raňajkách sa podujatie ukončilo odchodom ubytovaných. Celkovo sa ho zúčastnilo 172 účastníkov, z toho 55 hráčov a ostatných sprievodcov, asistentov, trénerov a organizátorov. Veľké poďakovanie patrí hlavne skupine rozhodcov a časomeračov, ktorí zvládli svoju náročnú úlohu, vyžadujúcu si plné nasadenie a koncentráciu počas celého priebehu turnaja. Účastníci vyjadrili veľkú spokojnosť s úrovňou športovej časti, ako aj ubytovania, stravovania a celého okolitého prostredia, v ktorom sa akcia konala.

Hlavným organizátorom podujatia bol športový klub ZOM Prešov, združenie ľudí so zdravotným postihnutím v spolupráci so Slovenským zväzom telesne postihnutých športovcov - ŠTK Boccia.

"Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP"

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK