PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18009/svetova_trofej_organizacie_wako_putuje_do_metropoly_sarisa.html

Svetová trofej organizácie WAKO putuje do metropoly Šariša

V dňoch 17. - 19. mája 2019 sa v budapeštianskej BOK Aréne uskutočnil už 25. ročník Hungarian Kickboxing World Cupu. Za účasti 3131 štartujúcich z 284 klubov a 39 krajín na ňom nemohli chýbať ani naši 9. pretekári.

Stálicou slovenskej reprezentácie je Marek Karlík, ktorý je členom aj Slovenského TOP tímu športovcov. Marek si chcel vylepšiť výsledok z posledného svetového pohára. Aj napriek tomu, že počas sezóny zápasí vo vyššej váhovej kategórii, boli naše ciele tie najvyššie. V nabitej váhovej kategórií preukázal svoju bojovnosť a v dramatickom závere finálového duelu zvrátil výsledok vo svoj prospech. Cenná trofej tak zaslúžené putovala do Prešova.

Vynikajúcu formu predviedla aj Sofia Adamečková, ktorá sa v prvom kole stretla s pretekárkou z Talianska. V dueli, ktorý bol opakovaním minuloročného finále ME , nedala svojej súperke možnosť prekvapiť a po disciplinovanom výkone tak postúpila do ďalších bojov o medaile. V ďalšom súboji sa stretla s domácou súperkou, ktorej napriek vynikajúcemu výkonu podľahla tesne o bod.
Ďalšiu medailu do zbierky panterov pridala Lucia Fecková, ktorú po tesnom výsledku nepustila do finále domáca pretekárka Petra Gremen.

Fantastickú bojovnosť predviedli Mirka Potocká a nováčik vo výprave Prešova Martin Gurka, ktorých len tesný výsledok delil od postupu do finále. Svoje skúsenosti so svetovým ringom si vyskúšala aj Viktória Kažiková, ktorá len zbiera skúsenosti s Low Kickom a čaká na svoju ideálnu formu. Najbližšie sa Prešovskí Panteri predstavia na MSR v Leviciach a v polovici júna na poslednom tohtoročnom Svetovom pohári, ktorý sa uskutoční v Talianskom RIMINI.

 
29.5.2019 | Autor: Jozef Kolozsy | Šport | čítané: 2460 krát