Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Návšteva na radnici

Dňa 19. 9. 2000 o 13.00 hod. zástupcovia primátora Ing. Štefan Kužma a PhDr. Milan Laca prijali na radnici vojenského leteckého pridelenca Spolkovej republiky Nemecko pplk. Jenfa Ronneburga a jeho asistenta npráp. Dirka Mizgajského.

Sprevádzal ich veliteľ 1. mechanizovanej brigády v Prešove plk. gšt. Ing. Jaroslav Vývlek.

Ing. Štefan Kužma informoval hosťa, ktorý Prešov navštívil už po druhý krát, o jeho bohatej histórii, ale i o dynamickej súčasnosti, ako aj o cieľoch komunálnej politiky v Prešove. V tejto súvislosti predstavitelia mesta ubezpečili leteckého pridelenca SRN o jasnej orientácii našej spoločnosti pre vstup do NATO a Európskej únie.

Nemecký hosť poďakoval za srdečné prijatie, vysvetlil najbližšie úlohy, ktoré čakajú armádu SR, aby sa čím skôr začlenila do systému NATO. Ocenil úspechy, ktoré Slovensko v ostatnom období zaznamenalo nielen vo vojenskej oblasti, ale vo všetkých oblastiach spoločnosti, osobitne na poli ekonomickom a podčiarkol, že jeho krajina bude aktívne podporovať vstup Slovenska do NATO a EÚ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK