Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Slovensko začne športovať v Prešove

Športuj Slovensko je názov nového projektu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorého cieľom je podporovať deti, mládež a celé rodiny v športových aktivitách.

Ten odštartuje v nedeľu 26. mája v Prešove. Do Jazdeckého areálu 4 Sport si príde s Prešovčanmi zašportovať aj Nasťa Kuzminová, Robo Vittek či Tomi Kid Kovács.

Športuj Slovensko je sériou štyroch letných a dvoch zimných športových podujatí, „Olympijských dní“, ktoré sa uskutočnia v priebehu roka na rôznych miestach Slovenska od Prešova, cez Vysoké Tatry až po Bratislavu. Ambasádormi projektu sú slovenskí olympionici: Danka Barteková, Anastasia Kuzminová, Matej Beňuš a Adam Žampa. Záštitu nad podujatím v Prešove prevzala jeho primátorka Andrea Turčanová.

Vstup na podujatie je zadarmo, deti si tak môžu vyskúšať rôzne športoviská. Do súťažných disciplín behu a bicykla je potrebné sa zaregistrovať na www.sportujslovensko.sk. Štartovné je vo výške 5 eur a poputuje Nadácii SOŠV na podporu mladých talentovaných športovcov.

Na víťazov čakajú fantastické ceny a každý súťažiaci dostane medailu a tričko Športuj Slovensko, ktoré mu budú účasť na tomto otváracom podujatí pripomínať. Registrovaní môžu vyhrať aj bicykle od slovenského výrobcu CTM pre celú rodinu.

Organizátori podujatia spolu s generálnym partnerom, spoločnosťou BILLA, s.r.o. , sľubujú deň plný športu, zábavy a zdravého súťaženia, súčasťou ktorého bude aj identifikácia športových talentov, autogramiáda olympionikov a bohatý kultúrny program. Prešovčania tak dostávajú možnosť stretnúť sa s našou úspešnou olympioničkou Nasťou Kuzminovou, futbalistom Robom Vittekom, príde aj profesionálny boxer Tomi Kid Kovács a aj ďalšie tváre Slovenského olympijského tímu, ktoré budú motivovať deti, mládež a rodiny k pravidelným športovým aktivitám, šíriť myšlienky olympizmu a podporovať mladé športové talenty, aby rozvíjali svoje športové nadanie.

„Slovenský olympijský a športový výbor sa dlhodobo usiluje vrátiť šport do hry, a to na všetkých jeho úrovniach od detí, cez mládež, rodiny až po seniorov. V rámci projektu Ukáž sa! podporujeme talentované deti a mládež, cez Juniorský olympijský tím sa sústreďujeme na podporu juniorských športovcov a v rámci projektu Športuj Slovensko a Olympijských dní motivujeme k športu celé rodiny. Projekt Športuj Slovensko je z tohto pohľadu ďalšou dôležitou súčasťou stratégie SOŠV, ktorej cieľom je poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít pre širokú verejnosť, “ povedal Anton Siekel, prezident SOŠV.

Športuj Slovensko bude mať letnú a zimnú verziu. Letné Olympijské dni sa budú sústreďovať primárne na atletiku, cyklistiku, beh, súčasťou ktorého bude aj tzv. Beh olympijských nádejí. Organizátori pripravili aj sériu športových podujatí vhodných pre celé rodiny. Okrem športových aktivít bude Športuj Slovensko aj o propagácii športových zväzov či jednotlivých športov ako basketbal, box, futbal, atletika, bikros či biatlon.

Ak nestihnete Športuj Slovensko v Prešove, alebo sa vám bude veľmi páčiť, môžete sa tohto podujatia zúčastniť aj neskôr. Zoznam letných Olympijských dní aj s termínmi je nasledujúci:

Prešov: Jazdecký areál Sídlisko III. , 26. 5. 2019

Štrbské Pleso: Športový areál Štrbské Pleso, 1. 6. 2019

Banská Bystrica: Park pod Múzeom SNP, 23. 6. 2019

Bratislava: lokalita bude upresnená, 21. 9. 2019

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK