Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

FK Ekoprim Prešov má za sebou vydarenú sezónu

Futsalovému klubu FK Ekoprim Prešov priniesol uplynulý ročník viaceré radostné chvíle. Muži sa stali víťazmi druhej ligy Východ a získali možnosť opäť hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Ženy zažili pod hlavičkou FK Prešov premiéru v prvej lige, v ktorej obsadili štvrtú priečku. Darilo sa aj juniorským tímom. Tie opäť dosiahli medailové pozície.

FK  Ekoprim Prešov
FK Ekoprim Prešov

A-tím vyhral druhú ligu
Prešovu priniesla ovocie práca s mládežou. Do tímu mužov prešli viacerí juniori a spoločne so skúsenejšími, stabilnými hráčmi vytvorili partiu, ktorá vybojovala v druhej lige prvé miesto. „Za roky odriekania a driny v našom klube treba poďakovať „starým“ D. Štýlovi, Krempovi, Šolimu, Harčarovi, Šulimu a iným, v neposlednom rade aj brankárom Chovanovi, Kapimu a Lipimu. V mužstve to veľmi dobre zafungovalo, bola vynikajúca chémia. Vyhralo druhú ligu a má možnosť hrať opäť v extralige, “ povedal na úvod manažér prešovského klubu Dušan Michalčík.

Robia všetko pre návrat do extraligy
Ekoprim si vybojoval právo účasti v najvyššej súťaži po troch rokoch. Do extraligy sa zatiaľ neprihlásil. Termín odovzdania prihlášky je na prelome júna a júla. „To, či sa prihlásime, závisí od viacerých faktorov. Vo veľkej miere to bude závisieť od toho, či nájdeme partnera a samozrejme od financií. Hľadáme partnera, s ktorým by sme dokázali náš klub posunúť o krok ďalej. O futsal majú záujem diváci i hráči. Potrebné je však vytvoriť podmienky na tréningový proces, regeneráciu, vyššie sú cestovné i ďalšie náklady. Usilujeme sa však robiť všetko pre to, aby sa futsalová extraliga v Prešove hrala, " informoval D. Michalčík.

Úspešní juniori aj ženy
Vedeniu klubu sa v minulej sezóne podarilo splniť sen o družstve žien. Hráčky Prešova hrali v extralige, v ktorej obsadili 4. miesto. „Na galavečere top futsal v Banskej Bystrici bola naša hráčka Diana Macková vo verejnom hlasovaní vyhlásená za najlepšiu futsalistku roka. Pre reprezentantku Slovenska vo futsale je to tiež veľmi pekné ocenenie, " poznamenal manažér klubu.

Prešovskému futsalu sa darí aj práca s mládežou. V sezóne 2017/2018 vyhrala osemnástka prvú ligu i Slovenský pohár, hráči do dvadsať rokov obsadili v prvej lige druhé miesto a v Slovenskom pohári boli tretí. Tím do dvadsať rokov aj v tejto sezóne potvrdil kvalitu prešovského futsalu. V extralige i Slovenskom pohári obsadil druhé miesto. „V lige dalo naše družstvo najviac gólov a inkasovalo ich najmenej. Najlepším brankárom v lige sa stal Marek Šulík, najlepším strelcom Filip Marton s tridsiatimi tromi gólmi. Kristián Medoň bol v all stars ligy. Juniori tvoria výbornú partiu a silný tím. Chcel by som tiež poďakovať rodičom a učiteľom, ktorí chlapcom vychádzajú v ústrety.“

Reprezentovali na OH mládeže
Veľký úspech dosiahli traja hráči Prešova. Kristián Medoň, Jakub Filip a Tibor Boháč reprezentovali Slovensko na olympijských hrách mládeže, ktoré sa konali v Buenos Aires. Reprezentačným trénerom bol Prešovčan Lukáš Vrbovský, ktorý je kormidelníkom juniorov aj v prešovskom klube. „Lukáš pracuje s našimi juniormi už viac rokov a za vynikajúcu robotu s nimi si zaslúži uznanie. Bronzovú pozíciu v extralige dosiahli juniori do sedemnásť rokov. Chlapci a dievčatá, ktorí a ktoré majú záujem hrať futsal, neváhajte a príďte to skúsiť na tréningy, kontakty nájdete na našej webovej stránke, " dodal Dušan Michalčík.

FK  Ekoprim Prešov

FK Ekoprim Prešov
FK  Ekoprim Prešov

FK Ekoprim Prešov
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK