Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

PRESOV KARATE KIDS postupujú na Majstrovstvá Európy! Rekordný počet prešovčiat na Majstrovstvách SR!

História sa píše dnes. Každý dnes určí nielen svoju budúcnosť, ale aj minulosť. A to, čo dokázali PRESOV KARATE KIDS na posledných súťažiach, prepísalo históriu nielen prešovského, ale aj slovenského karate.

Prvou súťažou, ktorá stála na začiatku historických momentov prešovského karate, bolo 3.kolo SR pohára, konané dňa 13.04.2019 v Starej Ľubovni. PRESOV KARATE KIDS získali 15 medailí, plus striebro zo súťaže družstiev (2-5-8=15 medailí + družstvo kumite 10-11 r. = 2.miesto - Majstrovstvá SR!). Súťaž, kde sa uzatváral Slovenský pohár žiakov záverečným 3.kolom, bola pre nás veľkou výzvou. V Ľubovni, ako vždy, vládla super atmosféra a my sme verili v úspech Prešovčanov. Netradične začneme od konca, keďže obrovský úspech prišiel v súťaži tímov. Tím 10 - 11 ročných chlapcov v zložení Laci, Krajňák, Lehotský a Kočiš, vybojovali pre Prešov historickú striebornú medailu v nabitej konkurencii ďalších 19 družstiev. Chlapcom blahoželáme a veríme, že im karate zachutilo týmto veľkým spoločným výsledkom. V individuálnych kategóriách na najvyššie méty dosiahli Halecká v kumite dievčat a Bindzarová v agility. Celkovo 15 medailí, medaila v súbojoch družstiev a 10.miesto v bodovacej štatistike, celkovo z 53.klubov, je pre Prešov slušná vizitka.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=211

Ďalšou prelomovou súťažou boli Majstrovstvá SR SHITO ryu 2019, konané dňa 20.04. 2019 v Dunajskej Strede. PRESOV KARATE KIDS získali 8 medailí a 13 postupových miesteniek na MAJSTROVSTVÁ EURÓPY v Rumunsku (0-3-5 = 8 medailí!). Súťaž na Žitnom ostrove priniesla pre PRESOV KARATE KIDS - 8 krásnych medailí z podujatia, kde každá kategória sa prehýbala kvalitnými zápasníkmi, ktorí bojovali o postup na Majstrovstvá Európy Shito Ryu v júni 2019 v Rumunsku. V prešovských farbách potešili zápasníci ako Krajňák, ktorý potvrdil stúpajúci trend svojich výkonov a skončil strieborný a taktiež Lehotský, ktorý sa po zranení a liečbe dostáva do starej formy. Ako tréneri ďakujeme všetkým PRESOV KARATE KIDS, ktorí bojovali nielen za seba ale aj za Prešov a aj keď ste poniektorí neuspeli, treba byť na seba hrdý. Karate je šport a v športe nemôže uspieť každý deň každý športovec. Je len na Vás ako Vašu „prehru“ spracujete a tvrdým tréningom sa vždy dá vyjsť na vrchol. V tom je šport krásny, že vždy odmení drinu a pot. Každé dieťa štartujúce v prešovských farbách, sme odmenili krásnymi šiltovkami JUNIORU PREŠOV. CESTA BOJOVNÍKA pre „BARTA“ a pre nás ako trénerov začala... OSU! : Ako tréneri chceme vyzdvihnúť výkon Bartolomeja GIŇU, ktorý v kategórii Kumite dorastenci 14-15 rokov, do - 67 kg, po polročnom tréningu KARATE zápasil s chlapcami, ktorí trénujú niekoľko rokov a sú členmi širšieho výberu Slovenskej reprezentácie. A to tak, že by nikto nepovedal, že to môže byť chalan s bielym opaskom – chlapec, ktorý trénuje od septembra 2018. Samozrejme, má ešte nedostatky vyplývajúce z krátkej doby tréningu, ale v Prešove sme si istí že keď „BART“ bude milovať karate a šport, môže dosiahnuť to, že onedlho premieša karty medzi svojimi súpermi. Skúsenosti, ktoré nabral v zápasoch s chlapcami v jeho kategóriách na posledných súťažiach, mu k tomu dopomôžu. Čas ukáže, či v sebe skrýva bojovníka, ktorý verí v seba a v dosiahnutie niečoho, pre väčšinu nemožného... My, prešovskí tréneri veríme, že po letnej príprave, v ďalšej sezóne „BART“ potvrdí to, čo v ňom vidíme...obrovský pohybový talent…

Výsledky PRESOV KARATE KIDS:
https://www.sutazekarate.sk/klub_klubvysl.php?s=f01a6c82c3c327a8315bc8928fe1c36a&klub=79&sutaz=184

A nakoniec sa história prešovského karate napísala na súťaži v Košiciach - Majstrovstvá VÚKABU 2019, dňa 27.04.2019. PREŠOVČANIA získali v jednotlivcoch rekordné množstvo - 60 medailí (18-23-19) a v družstvách - 9 medailí (2-3-4).
Celkovo Karate klub Junior Prešov získal 1.miesto v hodnotení klubov na danej súťaži. Ďakujeme všetkým pretekárom, ktorí v Košiciach okúsili medailové ohodnotenie, ďakujeme nováčikom za ich bojovné výkony a vidíme sa spoločne na Majstrovstvách Slovenskej republiky detí do 11 rokov v Poprade v máji, kde 53 postupujúcich detí do 11 rokov (SR pohár + VÚKABU) z KK Junior je super číslo. PREŠOV žije karate, KARATE žije Prešovom.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS NA MAJSTROVSTVÁCH VÚKABU 2019:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=197

ČASŤ PRESOV KARATE KIDS V STAREJ ĽUBOVNI

ČASŤ PRESOV KARATE KIDS V STAREJ ĽUBOVNI
DRUŽSTVO KK JUNIOR - KRAJŇÁK, LACI, LEHOTSKÝ A KOČIŠ ZÍSKALI NA M-SR DRUŽSTVIEV STRIEBRO

DRUŽSTVO KK JUNIOR - KRAJŇÁK, LACI, LEHOTSKÝ A KOČIŠ ZÍSKALI NA M-SR DRUŽSTVIEV STRIEBRO
HALECKÁ V SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI ZVÍŤAZILA

HALECKÁ V SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI ZVÍŤAZILA
JASMÍNKA HAMAJDÁKOVÁ NA SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI

JASMÍNKA HAMAJDÁKOVÁ NA SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI
MANUEL LACI POTVRDIL OBROVSKÝ TALENT NA SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI

MANUEL LACI POTVRDIL OBROVSKÝ TALENT NA SR POHÁRI V STAREJ ĽUBOVNI
MATEJ KRAJŇÁK POTVRDZUJE FORMU ŠAMPIÓNA

MATEJ KRAJŇÁK POTVRDZUJE FORMU ŠAMPIÓNA
PRESOV KARATE KIDS NA M- VUKABU

PRESOV KARATE KIDS NA M- VUKABU
PRESOV KARATE KIDS NA MSR SHITO RYU V DUNAJSKEJ STREDE

PRESOV KARATE KIDS NA MSR SHITO RYU V DUNAJSKEJ STREDE
PRESOV KRATE LADIES NA M-VUKABU

PRESOV KRATE LADIES NA M-VUKABU
SALAGANIČOVÁ, SEN A FERENCOVÁ NA M-VÚKABU

SALAGANIČOVÁ, SEN A FERENCOVÁ NA M-VÚKABU
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK