Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Prešov Karate kids z Junioru opäť úradovali a patrili medzi najlepších

PRESOV KARATE KIDS majú za sebou 4 ťažké skúšky počas posledného obdobia. Ich súťažné výsledky, sú ako každý rok, vynikajúce a v Prešove nám rastie množstvo skvelých, mladých karatistov.

Prvou ťažkou skúškou bolo Grand Prix SLOVAKIA 2019, konaná dňa 24.02.2019 v Bratislave. Do Bratislavy sme vyslali počet 11-ich PRESOV KARATE KIDS. Súťaž nabitá konkurenciou dopadla pre nás ziskom síce len jednej bronzovej medaily a štyrmi zemiakovými medailami, avšak deti si odnášajú skvelé skúsenosti. Súťaž nabitá konkurenciou z celej Európy potvrdila, že karate nie je ľahký šport a len tvrdý pravidelný tréning zabezpečí víťazné pocity.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS: 3. miesto - KATARÍNA KOČIŠOVÁ - kumite 8. a 9. ročné dievčatá

Následne zamierili PRESOV KARATE KIDS na súťaž pod Zoborom, a to na KACHIKAN CUP 2019. Kvalitná súťaž sa konala v Nitre, dňa 16.03.2019 a KARATE KIDS získali 4 medaily (1-0-3). Kvalitná súťaž v Nitre nebola zaradená do oficiálneho programu Junioru, ale aj tak na ňu vycestovalo pár PRESOV KARATE KIDS, ktorí okúsili boje na súťažnom tatami. Súboje to boli tvrdé a nakoniec sme si vysúťažili krásne 4 medaile. Zažiarila Sofia Halecká, ktorá vybojovala zlato a bronz a správne sa motivovala na blížiace sa 2.kolo Slovenského pohára. Zabodoval aj jej braček Marcus a Ingrid Salaganičová, ktorí si odviezli domov bronz. Ostatní nesklamali a bojovali naplno pre Junior a pre PREŠOV.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=194

Tretím súťažným krokom prešovských nádejí, bolo následne 2.kolo SR pohár detí, konané dňa 23.03.2019 v Myjave. PRESOV KARATE KIDS získali 10 medailí (1-4-5). Ďalšie kolo slovenského pohára v ďalekej Myjave prinieslo Prešovčatám 10-násobnú radosť v podobe medailí a ďalších X skvelých vystúpení na tatami PRESOV KARATE KIDS. Najvyššiu métu v tento deň v súťaži kumite dosiahol Matej KRAJŇÁK, a to v najťažšej kategórii chlapcov do 11 rokov. Konkurenciu zdolal a pripísal si cenné víťazstvo. Na ďalšie medailové stupne vystúpili ďalší viacerí prešovskí reprezentanti a potvrdili tak formu pred ďalšími blížiacimi sa súťažami. Za zmienku stojí aj zemiaková medaila družstva dievčat 8-9 ročných v disciplíne kumite. Dievčatá podali skvelý výkon, ale na medailu bohužiaľ nestačil.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=196 www.karate-presov.sk

Nakoniec to najlepšie. Výsledkovo PRESOV KARATE KIDS zažiarili na 4.kole Žiackej ligy v Kežmarku. Tieto veľké prešovské výkony sa diali dňa 31.03.2019 a Prešov získal neuveriteľných 23 medailí v jednotlivcoch (7-7-9=23). 8 medailí (1-3-4) získal Prešov v družstvách. Celkovo 3.miesto v hodnotení klubov pre Prešov bol vynikajúcim výsledkom. Krásna, slnečná sobota nás privítala v podtatranskom mestečku, v super atmosfére. Boje prebehli v atmosfére posledného rozdeľovania bodov pre kluby a keďže my sme nezasiahli do všetkých kôl, sústredili sme sa na výkony jednotlivcov. Väčšinu našej výpravy tvorili nováčikovia, poniektoré naše hviezdičky ostali doma, ale i tak sme nadmieru spokojní s výkonmi detí. Pochopili, že tréningy sú jedna vec, ale súťažné boje iná. Proste, ak chcem byť najlepší, musím proste makať. Potešili hlavne výkony v kata a veríme, že to nebola len prvá lastovička, ale systémová premena Junioru. Všetkým medailistom gratulujeme a ostatným ďakujeme za príkladnú reprezentáciu mesta Prešov.

Výsledky PRESOV KARATE KIDS: https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=201

ČASŤ VÝPRAVY PRESOV KARATE KIDS V BRATISLAVE
DANKOVIČ A LACI PRI ROZCVIČKE NA GP SLOVAKIA V BRATISLAVE
HALECKÁ V KACHIKAN CUP 2019 TRIUMFOVALA
HALECKÁ V NITRE ZVÍŤAZILA
KARATE TEAM PREŠOV - VRAŇUCHOVÁ, BABJAROVÁ, ŠOFRANEKOVÁ
KOČIŠOVÁ BOLA BRONZOVÁ V BRATISLAVE
LACIOVÁ A SALAGANIČOVÁ SÚ V KARATE HVIEZDIČKY
MATEJ KRAJŇÁK V MYJAVE DOMINOVAL A ZVÍŤAZIL
MAXIM BALUCHA PRI ROZCVIČKE NA MYJAVE
PRESOV KARATE KIDS V KEŽMARKU
PRESOV KARATE KIDS V MYJAVE
PRESOV KARATE KIDS V NITRE BOJOVALY AKO LEVY
PRESOV KARATE LADIES V KEŽMARKU
TRÉNER ČIERNIK S PRESOV KARATE KIDS
VÝPRAVA PRESOV KARATE KIDS V MYJAVE
Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK