Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovčania súťaži o 5.miesto zapojili mladíkov, v sérií vedú 1:0

Hráči VK MIRAD PU Prešov sa museli rýchlo pozbierať z vypadnutia z bojov o medaily.

Edymax extraliga mužov pokračovala v sobotu prvým zápasom série o 5. miesto. Do metropoly Šariša pricestovali hráči MVK Zvolen, ktorí vo štvrťfinále podľahli obhajcovi titulu z Prievidze. Rolu favorita domáci potvrdili výhrou 3:1 (25:15, 25:18, 18:25, 25:20) a v sérií na 2 víťazstva vedú 1:0. Šancu dostali mladíci.

Priebeh hry
Prvý aj druhý set mali domáci pevne pod kontrolou. Oba sety začala prešovská základná šestka, ktorú tréner postupne v priebehu setu nahradil mladíkmi. Hostia len ťažko doťahovali náskok, ktorý Prešovčania získavali najčastejšie cez šnúry niekoľkých bodov v rade. Po pol hodine hry svietilo na ukazovateli skóre 2:0 po setoch 25:15 a 25:18.
Do tretieho setu vstúpili Prešovčania s hráčmi z lavičky a od prvej lopty mali navrch Zvolenčania. Zlepšili servis i obranu o dostali mladíkov v prešovských farbách pod tlak. Hostia šancu využili a získali set vo svoj prospech rozdielom 18:25. Miraďáci vo štvrtom sete nenechali nič na náhodu a nedovolili hosťom zápas zdramatizovať. Víťazstvo spečatil úspešným útokom univerzál Michal Rajduga, ktorý sa stal hráčom zápasu (MVP). Kapitán Martin Sopko st. pridal 21 bodov. Séria pokračuje o týždeň vo Zvolene.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Očakával som ťažký zápas hlavne po psychickej stránke. S hlavami sme trošku pracovali, ale povedal som chlapcom, že zápasy o umiestnenie jednoducho musíme zvládnuť. Je to pre nás povinné víťazstvo. Avizoval som, že šancu dostanú mladí hráči. Som rád, že máme taký skúsený tím, že si môžeme dovoliť zakomponovať mladíkov. Vo veľmi dobrom svetle sa ukázal Lukáš Brilla, Kamil Pavlinský dnes výborne zahral. Boris Velička ešte potrebuje väčšiu istotu, ale dostali šancu a som rád, že starší hráči ich v hre udržiavajú. Od toho sú tu, aby sme si pomaličky vychovali a postupne dopĺňali káder mladými.“

Martin Vaško, tréner MVK Zvolen: „Strašne veľa nepresností sprevádzalo dnes náš výkon. Dostávali sme strašne veľa bodov v sériách. Postupne sme sa troška dostali do zápasu a naša hra sa zlepšila. Bohužiaľ vo štvrtom sete prišli podobné pasáže, ako v prvých dvoch setoch. Prešov zaslúžene vyhral.

Kamil Pavlinský, smečiar VK MIRAD PU Prešov: „Na tento zápas sme sa pripravovali hlavne psychicky, pretože viacerí hráči z tímu nikdy nehrali zápasy o umiestnenie. Väčšinou sa každú sezónu hralo o medaily. Určite to bolo ťažké v hlavách, na druhej strane som rád, že sme dostali príležitosť my, mladí hráči, ktorí máme menej hernej praxe. Myslím, že sme sa šance chopili. Ja som si zápas užil a verím, že aj v ďalších zápasoch dostaneme viac priestoru a naberieme skúsenosti, ktoré možno neskôr budeme potrebovať v novej sezóne.“

Rozhodovali: P. Höger, P. Čunočka
MVP zápasu: Michal Rajduga (Prešov)
Počet divákov: 89 divákov

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK