PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/17882/medailovy_zapis_pba_presov_v_izraeli.html

Medailový zápis PBA Prešov v Izraeli

Výnimočný súťažný výjazd má za sebou dvojica bedmintonistov Tadeáš Diro a Ester Stašková. Títo reprezentanti bedmintonového klubu PBA Prešov sa zúčastnili na medzinárodnom bedmintonovom turnaji AMOT Israel Youth International U13, U15 v meste Rishon Le Zion, ktoré je partnerským mestom mesta Prešov.

V silnej konkurencii, kde o trofeje bojovali hráči desiatich krajín, sa medzi medailistov turnaja zaradil aj náš Tedy, ktorý si vybojoval cenné tretie miesto v chlapčenskej dvojhre, keď v semifinále nestačil na neskoršieho víťaza turnaja z Ruska. Tedy sa na turnaji predstavil aj vo štvorhre, kde sa jeho púť po boku arménskeho partnera skončila v prvom kole a tiež v mixe s Ester. S tou sa spoločne po výhre v extrémne vyrovnanom zápase druhého kola prebojovali do štvrťfinále turnaja, kde však už nestačili na disponovanejšiu cyperskú dvojicu. Ich spoločná púť turnajom bola o to výnimočnejšia, že čerstvý trinástkár Tedy odohral mix v kategórii pätnásťročných t.j. bojoval so súpermi aj o tri roky staršími...

Ester sa okrem spomenutého mixu s Tedym predstavila aj v dvojhre, kde sa jej nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny a rovnako tak vo štvorhre, kde sa so svojou izraelskou partnerkou prebojovali do štvrťfinále, v ktorom nestačili na ruský pár.

Išlo o 10. ročník medzinárodného prestížneho turnaja, na ktorom sa okrem domácich a Slovákov predstavili aj nádejní športovci z Maďarska, Dánska, Poľska, Ruska, Cypru, Arménska, Srbska a Ukrajiny. Pozvánku Prešov dostal od partnerského mesta Rishon Le Zion. Mesto Prešov mladým bedmintonistom pomohlo úhradou časti výdavkov spojených s účasťou na turnaji.

 
30.3.2019 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2492 krát